Turizam

Porto Montenegro i Ridžent spremni za praznike (VIDEO)

Porto Montenegro je u vrijeme zimskih mjeseci i dalje aktivan i puno radimo na tome da promovišemo Crnu Goru kao destinaciju, posebno u doba novogodišnjih i božićnih praznika. Naši vlasnici rado dolaze u svoje kuće, stanove u Porto Montenegru. Vraćaju se i žele da provedu Novu godinu ovdje. Mi smo akcenat ove godine stavili na saradnju sa TO grada Tivta. Dobijamo dobru povratnu informaciju i od naših vlasnika - da zaista žele ovu Novu godinu da provedu ovdje na crnogorskoj obali, kazao je PR Porto Montenegra Danilo Kalezić.
Porto Montenegro i Ridžent spremni za praznike (VIDEO)
Portal Analitika / Infobiro MontenegroIzvor

Što se same Marine i naselja tiče, on dodaje da bilježe vrlo dobru popunjenost. 

- Uveliko radimo i na brojnim projektima, tako da Porto ne staje u kontekstu radova, kako fizičkih tako i promotivnih radova u smislu promocije destinacije i našeg naselja širom svijeta - naglasio je Kalezić.

O promociji Porta i Crne Gore kao destinacije je kazao:

- Porto Montenegro tradicionalno radi standardne velike sajmove nautike i velike promocije koje se tiču našeg rezidencijalnog naselja i države. Ove godine je Crna Gora još jednom potvrdila da je izuzetno atraktivna destinacija, posebno za nova tržišta. Vidimo dosta interesenata iz novih destinacija, zemlje Beneluksa, Ujedinjeni Arapski Emirati i brojne druge zemlje Bliskog Istoka. Turska koja je nekako svima postala izzetno atraktivna destinacija, imamo nekoliko novih vlasnika stanova koji dolaze upravo iz Turske. Tu definitivno pomažu konekcije. Ono na čemu mi radimo ovako kada se sezona završi, kada malo spustimo aktivnosti koje se tiču same promocije Porto Montenegra kao destinacije, onda radimo na ofsajt aktivnostima, to su sajmovi, predstavljanja na destinacijama koje su nam u tom trenutku važne. Mi već sledeće sedmice idemo za London na jednu veliku dodjelu nagrada Najboljim jahtama svijeta. Nakon toga nastavljamo promociju na Njemačkom tržištu, na velikom sajmu Nautike u Dizeldorfu od 17 do 25 januara. Potom slijedi veliki sajam u Dubaiju i on je tradicionalno krajem februara. Paralelno radimo puno na pregovorima za otvaranje novih zakupaca kod nas u naselju. Već imamo odlične naznake da će sledeća godina donijeti još više zaista ozbiljnih reprezentativnih partnera.

reg3

Najavio je i događaje u Porto Montenegru tokom decembra koji su humanitarnog karaktera:

- Mi u decembru mjesecu radimo puno na zabavi i na atraktivnosti ponude za posadu, jer ne smijemo zaboraviti da u Porto Montenegru uvijek imamo 150 do 200 mladih ljudi koji rade na brodovima koji su usidreni kod nas. Njima je potreban sadržaj više.Trudimo se da im pokažemo najbolje iz Crne Gore, da ih povedemo do sjevera. Tradicionalno imamo jednu veliku vilu u Kolašinu koju besplatno nudimo svim članovima posjete. Nudimo im filmske večeri, kuglanja. Naši zakupci gotovo svake večeri imaju aktivnosti koje su interesantne kako ljudima odavde, tako i ljudima koji žive na jahtama, a nekako je decembar i tradicionalno uvezan sa humanitarnim događajima. Mi sredinom decembra radimo čuveni Help portret u kome sakupljamo novac zadnevni centar za djecu sa posebnim potrebama grada Tivta. Radimo veliku aukciju sa našim zaposlenim, sa ljudima koji žive i rade u Porto Montenegru, a nas je oko hiljadu, radimo tu aukciju za kupovinu onoga što je potrebno djeci iz doma u Bijeloj.

porto

Pomenuo je i značaj potpisivanja koncesionog ugovora za Brodogradilište Bijela:

- Ono što su nesumnjivo vijesti godine jesu vijesti o Bijeloj. Konačno je potpisan koncesivni ugovor i konačno radimo na tome da zajedno sa prestižnom Holandskom firmom i Vladom Crne Gore dobijemo jednu ozbiljnu fabriku za rad na super jahtama, na jahtama veličine do 120 metara. To je jedan ozbiljan projekat na kojem radimo od 2012 godine sa Vladom i Holandskom firmom na pregovorima a koncesivni ugovor je konačno potpisan prije nekoliko dana. Nadamo se da će 2020 godine fabrika biti stavljena u funkciji. Fabrika će zapošljavati oko 300 ljudi.

reg-2

Dragana Vuksanović iz Hotela Regent govorila je o programu dočeka Nove godine i posjećenosti kao i o strukturi gostiju tokom decembra:

- Nova godina u Regent-u će ove godine biti pod temom Magične Nove godine. Ne radi se samo o temi već će sve zaista biti u tom stilu. Imaćemo mađioničara koji će biti domaćin večeri, iako smo mi zapravo domaćini, ali eto njemu smo dali tu čast da samo to veče on vodi i on će imati svoj performans. Zabavni program će biti upotpunjen i muzičkom zabavom i raznim plesnim tačkama. Takođe sredinom mjeseca imaćemo jedan ekskluzivan događaj. Tokom decembra su uglavnom bili regionalni gosti, dakle gosti iz regiona, najviše iz Srbije, Hrvatske. Takođe imamo i vlasnike koji nas redovno posjećuju. Najveći broj definitivno očekujemo za novu godinu i tu i dalje dominira tržište regiona kao i Velike Britanije.
 Nova godina će biti prilično puna i sama večera koja će se organizovati te noći, kao i kompletan aranžman koji pokriva 31 decembra, 1 i 2 januar.

Istakla je i dešavanja koja se u Hotelu Regent organizuju u susret Novoj godini i Božiću:

- Hotel Regent Porto Montenegro je već ušao u petu godinu poslovanja koja je krunisana izvanrednim rezultatima, kako u domenu ostvarenih prihoda tako i u pogledu ostvarenih noćenja tokom ove godine. Kao i svake godine, trudimo se da svojim gostima, posjetiocima Porto Montenegra, lokalnom stanovništvu organizujemo niz dgađaja u susret novogodišnjim i božićnim praznicima. Prvi u nizu jeste Božićni bazar, koji je već tradicionalni događaj. Organizovaće se tri uzastopna vikenda u decembru, počevši od 15og decembra. Na tim štandovima biće izloženi raznovrsni proizvodi, od prirodne kozmetike, unikatnog nakita, božićnih ukrasa i nekih organskih proizvoda. Paralelno sa tim događajem imaćemo i festival hrane, po prvi put ove godine, na kojem će naš kulinarski tim izložiti svoje proizvode i svoju ponudu. Uz festival hrane sam božićni bazar dobija neku potpuno novu dimenziju i to su zasigurno dva događaja koja bi trebalo posjetiti. 

porto2

REGENTOVA PRAZNIČNA SEZONA

Regent Porto Montenegro prazničnu sezonu otvara Božićnim bazarom i festivalom hrane 15. decembra.

Peti po redu Božićni bazar hotela Regent će se održavati tri vikenda u decembru (15. i 16.  | 22.  i 23. | 29. i 30.) od 12.00 do 16.00 časova pod arkadama restorana Gourmet Corner.

„Tokom prijavnog roka odnosno do 26.novembra pristiglo je rekordnih 38 prijava od strane zainteresovanih izlagača od kojih je izabrano najboljih 17. Svi oni koji žele svojim najbližima pokloniti unikatan proizvod ove godine će imati izuzetan izbor nakita, božićnih i novogodišnjih dekoracija, maslinovog ulja, proizvoda od maslina i maslinovog drveta, domaćih gastronomskih proizvoda (sirupi, džemovi, slatka), ručnih radova, suvenira i ukrasnih dodataka kreiranih u duhu Božića.“

Božićni bazar predstavlja idealnu priliku za druženje u susret praznicima te da svi koji to žele, pronađu unikatan i interesantan poklon za svoje najdraže, da se zabave i uživaju u čaroliji praznika na tivatskoj obali.

Festival hrane će se održati 15. decembra na terasi restorana Gourmet Corner a u slučaju kiše na terasi restorana Murano od 12 do 16 časova u okviru kojeg će se predstaviti sektor hrane i pića hotela Regent Porto Montenegro sa prazničnim delicijama: tradicionalni božićni kolači, priganice, topla čokolada, kuvano vino, kuvana rakija sa medom, čaj i drugi topli napitci. Sektor hrane i pića će ponuditi i slane delikatese poput kobasica, domaće pašte koja će biti poslužena u cijelom Gran Padano siru te pržene girice čime će početak ovogodišnjeg Božićnog bazara dobiti posebnu gastro dimenziju.  

Ovogodišnji doček Nove 2019. godine hotel Regent organizuje uz šik zabavu čija je tema“zimska magična idila” a čija će glavna zvijezda biti mađioničar – iluzionista, koji će biti i domaćin novogodišnjeg programa, bend uživo i performans modernog plesa. Navedeni novogodišnji program idealno će uokviriti novogodišnju večeru od 5 gangova serviranu kao dio zimske čarolije kojoj će prethoditi piće dobrodošlice a zaključiti se novogodišnjom zdravicom.

Novogodišnji paket koji pored novogodišnjeg programa 31.decembra uključuje smještaj u Deluxe sobi, raskošan doručak u restoranu Murano i pristup SPA centru tokom boravka uz 20% popusta na sve tretmane počinje od *€ 299 za dvoje na noć. Minimalna rezervacija su dvije noći. Paket je dostupan za period od 30. decembra 2018. do 2. januara 2019. godine.  Cijena samo novogodišnje večere je *€ 175 po osobi.

Portal Analitika