Politika

Pravne dileme ne smiju ugroziti politički dijalog

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović, ponovio je da moguće pravne dileme ne smiju ugroziti uspostavljeni politički dijalog, opredijeljenost i vlasti i opozicije da radom u plenumu i radnim tijelima Skupštine, kao i u novoformiranom Odboru, unapređuju naše društvo i jačaju demokratski izborni okvir.
Pravne dileme ne smiju ugroziti politički dijalog
Portal AnalitikaIzvor

Kako je rekao, u redovnoj je komunikaciji sa poslaničkim klubovima, primarno sa DF-om, a u vezi sa problemima u kojima se nalaze njihova dva poslanika, i sa DPS-om kao najbrojnijim klubom.

„U postojećim okolnostima, kada su prisutne različite dileme – od pravnih, procesnih, pa do ljudskih, očekujem da sve nadležne državne institucije adekvatno i brzo reaguju u datim zakonskim okvirima. Uvjeren sam da poslanici crnogorske Skupštine pokazuju neophodno strpljenje i razumijevanje u ovoj delikatnoj situaciji i da će nastaviti da daju doprinos pronalaženju rješenja“, ocijenio je Brajović.

Kako je zaključio, parlament će u narednom periodu raditi na preciznijem definisanju statusa poslanika i slobode iznošenja stavova u političkom djelovanju.

Portal Analitika