Društvo

Vukotić na međunarodnom Eilat-Eilot Samitu u Izraelu

U cilju dalje internacionalizacije Univerziteta Donja Gorica, rektor, prof. dr Veselin Vukotić, tokom decembra će boraviti u Izraelu i Kini.
Vukotić na međunarodnom Eilat-Eilot Samitu u Izraelu
Portal AnalitikaIzvor

Rektor Univerzitet Donja Gorica, u skladu sa strategijom internacionalizacije UDG, pored saradnje sa univerzitetima i kompanijama iz Evrope i Amerike, nastavlja sa aktivnostima uspostavljanja saradnje po osnovu razmjene studenata, ali i zajedničkih projekata sa zemljama azijskog kontinenta.

Ovim povodom rektor Vukotić je boravio u Izraelu od 1. do 5. decembra, gdje je učestvovao na međunarodnom Eilat-Eilot Samitu.

Tokom Samita je imao prilike da razgovara sa kompanijama iz Izraela, zemlje koja ima tradiciju u osnivanju i razvoju start up-ova, u cilju organizovanja prakse za studente UDG u izraelskim kompanijama.

Nakon učešća na Samitu, započet je proces dogovora oko saradnje sa Univerzitetom iz Tel Aviva.

Pored navedenog, u skladu sa planovima daljeg razvoja saradnje sa Kinom, sa kojom su već realizovane konkretne razmjene i stručne prakse studenata, kao i stručni boravci za akademsko i neakademsko osoblje, rektor Vukotić će sa timom posjetiti Univerzitete u Šangaju, Pekingu, Handžou i Čengdu, tokom posjete Kini koja je planirana u periodu od 18. do 30. decembra.

Tokom posjete kineskim univerzitetima i kompanijama, rektor i delegacija UDG-a će imati prilike da razgovaraju o budućim razmjenama studenata, akademskog i neakademskog osoblja, ali i osnivanju međunarodnih i interdisciplinarnih studija, kao i praksama u kineskim i crnogorskim kompanijama.

Portal Analitika