Društvo

Najstrože kazniti napade na policiju

Najnoviji napad na policajce u Herceg Novom ukazuje na to da ne postoji dovoljan stepen zaštite njegovih života, poručuju iz Sindikata Uprave policije. Sindikat za napadače na policijske službenike traži najstrože kazne.
Najstrože kazniti napade na policiju
Portal AnalitikaIzvor

“Sindikat Uprave policije izražava zabrinutost i najoštrije osuđuje napad na policijske službenike Sendina Ljucu i Aleksandra Vukićević kada je na njih iz pištolja pucao Marko Radović iz Kotora i na taj način ugrozio njihove živote”, poručuju iz Sindikata.

Kažu i da je očigledna njegova neskrivena namjera da usmrti policijske službenike što, kako dodaju,  predstavlja dovoljan dokaz da mu se sudi po hitnom postupku i najstrože kazni za učinjeno krivično djelo “teško ubistvo u pokušaju”.

“Tim prije što je utvrđivanje odgovornosti vrlo složen postupak i zahtijeva dug period”, poručuju iz Sindikata.

Sindikat Uprave policije apeluje i zahtijeva od Višeg državnog tužilaštva da preduzmu sve mjere u cilju zaštite policijskih službenika.

“Ovakav napad na policijske službenike se mora smatrati napadom na državu”, poručuje iz Sindikat.

Kažu i da se u predhodnim mjesecima desio niz napada na policijske službenike u kojima okrivljeni nisu adekvatno kažnjeni i nije poznato da je nekom izrečena gornja granica kazne za te napade.

“Vinovnici obično dobiju blaže zatvorske kazne, novčane ili kazne obavljanja društveno korisnog rada. Tužilaštvo i sudstvo, prema napadačima na policijske službenike moraju biti stroži i na taj način cijeloj javnosti jasno staviti do znanja da će policijski službenik u slučajevima kada mu je ugrožen život imati punu zaštitu države”, stoji u saopštenju Sindikata Uprave policije.

Portal Analitika