Košarka

Sjajni Dončić srušio Rakete (VIDEO)

Dalas je rano jutros savladao Hjuston 107:104, zahvaljujući sjajnoj partiji Luke Dončića u finišu.
Foto: AP
Foto: AP
Sport klubIzvor

Hjuston je praktično imao dobijen meč, vodio sa osam razlike (102:94) na samo tri minuta prije kraja, kada je Dončić uzeo stvari u svoje ruke.

Napravio je seriju 11:0 za Dalas, i iskupio se za lošu igru u većem dijelu meča, pošto je prije toga imao slab učinak i veliki broj promašenih šuteva iz igre (3-13).

Roketsi su imali napad za izjednačenje, ali su promašili šut, pa je Dalas stigao do trijumfa u derbiju Teksasa.

Dončić je zajedno sa Veslijem Metjuzom bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 21 poenom, po 14 su ubacili Harison Barns, Dorijan Fini Smit i Džejlen Branson, strijelac posljednjeg koša koji je obezbijedio trijumf Dalasu.

Kod Hjustona, Džejms Harden je pogodio šest trojki za ukupno 35 poena, Kris Pol je imao 23, obojica su stigli do broja od osam asistencija.

Dalas je nastavio sjajnu seriju od devet pobjeda na svom terenu.

U okršaju timova koje predvode balkanski igrači, Indijana je savladala Sakramento 107:97, dok je Denver Nikole Jokića poražen od jedne od najslabijih ekipa lige, Atlanta Hoksa rezultatom 106:98.

Jokić je bio jedan od rijetkih raspoloženih za igru u svom timu, meč je završio sa 24 poena, 11 skokova i sedam asistencija.

Hokse je do tek šeste pobjede na 26 odigranih mečeva predvodio Džon Kolins sa 30 poena i 12 uhvaćenih lopti, a pored njega dvocifreni su bili i DeAnre Bembri sa 18 i veteran Vins Karter sa 13 poena.

Doskorašnji Karterov tim, Sakramento Kings, poražen je na gostovanju Indijani, a među najboljima u pobjedničkom timu bio je Bojan Bogdanović koji je postigao 18 poena, dok je Tadeus Jang imao 20 uz devet skokova.

Bojan Bogdanović je za Kingse igrao 33 minuta i ostvario učinak od 11 poena, šest asistencija i po tri skoka i ukradene lopte.

Nemanja Bjelica je zabilježio šest poena i 12 skokova.

Sjajno veče imao je Jusuf Nurkić koji je dabl-dablom od 22 poena i 11 skokova učestvovao u trijumfu Portlanda nad Minesotom 113:105.

Jedino je Demijan Lilard bio bolji od njega sa 28 poena, osam skokova i šest asistencija.

Majami je predvođen Dvejnom Vejdom (25 poena i po 6 skokova i asistencija) savladao L.A. Kliperse 121:98. Boban Marjanović je za osam minuta na terenu postigao četiri poena, Miloš Teodosić nije igrao.

Lejkersi su ubacili ove sezone rekordnih 16 trojki u trijumfu nad Memfisom 111:108.

LeBron Džejms i Kajl Kuzma su bili blizu tripl-dabla: Džejms 20 poena, devet asistencija, osam skokova, Kuzma 20p, 9sk, 6as. Tim iz Los Anđelesa ima pet pobjeda na posljednjih šest mečeva.

Boston Seltiksi su nanijeli pravi debakl Bulsima u Čikagu, bilo je nevjerovatnih 56 razlike - 133:77.

Džejlen Braun je ubacio 23 poena za pobjednika, Danijel Tajs je imao poen manje, za peti uzastopni trijumf Seltiksa.

Klivlend Kavalirsi su nadigrali Vašington 116:101 i tako ostavili Čikago na dnu Istočne konferencije.

U redovima aktuelnog vicešampiona blistali su Kolin Sekston sa 29 poena i Tristan Tompson sa 23 poena i 19 skokova.

Bruklin je u komšijskom derbiju slavio protiv Njujorka 112:104.

Portal Analitika