Košarka

Ataman traži od Evrolige da poništi meč sa Realom!

Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman bio je ponosan na svoju ekipu i pored poraza od Real Madrida u 11. kolu Evriolige, a izrazio je nezadovoljstvo pojedinim sudijskim odlukama.
Ataman traži od Evrolige da poništi meč sa Realom!
Portal AnalitikaIzvor

On smatra da su arbitri griješili u ključnim trenucima duela u Istanbulu.

"Svima smo pokazali da možemo da budemo šampioni Evrolige. Još jednom smo to pokazali. Želim više poštovanja. Razgovaraću sa upravom. Mislim da su sudije napravile vrlo kritične i važne greške. Napravili su grešku u parvilu. Posle Danstonovog tehničkog faula, vrijeme za napad na satu mora da ostane koliko je u tom trenutku iznosilo. Ostale su četiri sekunde, ali su oni startovali sa 14 sekundi," rekao je Ataman.

Trener Efesa je još istakao da će Efesov protest vjerovatno biti uzaludan, ali i da neće odustati od odluke da od Evrolige traži da se meč ponovi.

"Prigovorili smo 2-3 puta. Kažu: "Ne, ne." Što ne? Takva su pravila. Otići ćemo u Evroligu i tražiti da ponavimo utakmicu," dodao je Ataman, koji je pohvalio svoj tim:

"Igrali smo sjajnu utakmicu. Ponosan sam na svoje igrače. Mislim da smo dominirali. Bili smo spektakularni. Nakon što smo poveli sa 14 poena razlike, izgubili smo respekt u posljednjem kvartalu. Napravili smo previše grešaka. U posljednjih pet minuta nismo bili na nivou prethodnih 35 minuta. Sjećam se samo jednom da je Madrid bio u vođstvu. Drugi put kada su poveli pobijedili su nas."

Duel u Istanbulu obilježila je još jedna sudijska odluka, a i tada je Ataman imao šta da kaže arbitrima.

Portal Analitika