Abiznis

Atlas i IBM banka neće raditi ni za vikend

Atlas i IBM banke neće raditi ni u dane vikenda, radi popisa imovine banaka, nakon što je jutros u te dvije banke uvedena privremena uprava. Te dvije banke nijesu ni danas radile a više klijenata se požalilo medijima da ne mogu da podignu novac sa svojih računa. Gradjani će novac moći da podižu od ponedjeljka.
 Atlas i IBM banka neće raditi ni za vikend
Portal AnalitikaIzvor

„Privremena uprava je supervizorska mjera koju je CBCG preuzela sa ciljem poboljšanja finansijskog stanja u Atlas i IBM banci i njihovog oporavka, te zaštite depozita fizičkih i pravnih lica. Uvođenjem privremene uprave sva ovlašćenja dosadašnjih organa banaka prenijeta su na privremene upravnike“, navodi se u saopštenju prinudnih upravnika.

Ministar finansija Darko Radunović kazao je danas da uvođenje privremene uprave nije iznenađenje, te da neće ugroziti finansijski sektor.

“Ne vjerujem da će ova dešavanja izazvati promjene na bankarskom tržištu. Moguće je da će izazvati promjenu vlasničke strukture kod tih banaka. Da li će ostati sadašnji vlasnici i imati snagu da dokapitalizuju banku u obimu koji zahtijeva Centralna banka da bi imali kapitalnu adekvatnost ili će se pojavitri neki drugi akcionari, vidjećemo. Ne mislim da se dešava nešto dramatično”, rekao je on.

 

 

Portal Analitika