Abiznis

Regionalni vodovod ostvario dobit od 2,4 miliona eura

Regionalni vodovod za 11 mjeseci ostvario dobit od 2,4 miliona eura i ovo će biti rekordna godina uprkos izazovima kojima smo izloženi, tvrde u toj kompaniji.

Regionalni vodovod ostvario dobit od 2,4 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi, danas je na izvorištu Bolje Sestre održana 24.sjednica Upravnog odbora Regionalnog vodovoda na kojoj su analizirani podaci o uslovima funkcionisanja sistema i sa zadovoljstvom je konstatovano da je tokom 11 mjeseci 2018.godine, uprkos blokadi računa koja traje 115 dana, postignut najbolji rezultat tokom 43 godine postojanja preduzeća i da je, prema preliminarnim rezultatima, ostvaren profit od 2.4 miliona eura, što već sada predstvalja poslovni rezultat koji ce premašiti rekord ostvaren prošle 2017. godine.

vukcevic

„Kontinuirano vodosnbdijevanje je od presudnog značaja za bolji kvalitet života stanovnika Crnogrskog primorja, ali i  za uspjesno funkcinisanje turističke privrede. Ovo je važno ukoliko uzmemo u obzir da je tokom ljetnje turističke sezone 2018. godine ostvaren rezultat koji je govori da je po svim relevantnim pokazateljima ova godina bila do sada najbolja turistička godina u Crnoj Gori. Naravno pred nama su i izazovi u vezi sa predstojećim organizovanjem dočeka Nove 2019. godine, kada se opet očekuje veliki broj posjetilaca na Crnogorskom primorju“, navodi se u izjavi člana Upravnog odbora Đorđija Đoka Vukčevića.

goran-jevric

 

Dodaje se da je istovremeno sa terminom održavanja sjednice Upravnog odbora, izvorište Bolje sestre i istoimeno postrojenje za proizvodnju vode posjetila je grupa studenata pete godine Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, koji su imali priliku da se u okviru praktičnog dijela nastave upoznaju sa principom rada ovog veoma važnog sistema.

Inače, Regionalni vodovod od 2016. godine kroz Protokol o saradnji potpisan sa Univerzitetom Crne Gore predstavlja naučnu bazu sa studente tehničkih fakulteta koji na ovaj način imaju priliku da pored teorijskih znanja prikupe i ona važna znanja iz prakse koja će im biti višestruko korisna u daljem usavršavanju.

 

 

Portal Analitika