Politika

Poslanicima DF-a manje plate zbog vrijeđanja Katnića

Poslanicima Demokratskog fronta (DF) Nebojši Medojeviću, Milanu Kneževiću i Jovanu Vučuroviću će decembarska plata biti umanjena 20 odsto, a Branku Raduloviću, Marini Jočić i Janku Vučiniću deset odsto, odlučeno je danas na Administrativnom odboru.
Poslanicima DF-a manje plate zbog vrijeđanja Katnića
Portal AnalitikaIzvor

Zbog činjenice da se poslanik DF-a Nebojiša Medojević nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, odgođeno je donošenje odluke o novčanoj kazni zbog izrečenih mjera opomene.

Predlog za smanjenje plata dostavljen je Administrativnom odboru jer su poslanicima tokom junskog zasijedanja parlamenta, između ostalog, izrečene opomene zbog vrijeđanja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. 

Kažnjavanje poslanika nije podržao poslanik Liberalne partije Andrija Popović koji smatra da je situacija paradoksalna.

"Odlučuje se o kaznama poslanicima zbog opomena, a sa druge strane imamo 11 poslanika koji ne dolaze na sjednice skupštine preko dvije godine. Od kazni poslanika ćemo finansirati plate onih koji bojkotuju rad skupštine"- kazao je Popović.

Na odboru je takođe prihvaćen  predlog poslanika SDP-a Raška Konjevica da se krajem januara odrzi sjednica na temu tumacenja imuniteta poslanika.

Portal Analitika