Košarka

Djurent: Okruženje oko Džejmsa je toksično

Dvostruki MVP finala Kevin Djurent rekao je zbog čega misli da NBA zvijezde ne žele da igraju s najboljim igračem današnjice Lebronom Džejmsom.
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Portal AnalitikaIzvor

"Ukoliko ste Kajl Korver, onda uparivanje sa Džejmsom ima smisla. Korver je bio ofanzivna sila u Atlanti, ali nije bio prva opcija, ni blizu. Tako da se njegov talenat može više vidjeti ako pored sebe ima momka koji će napadati reket i pronalaziti njega spolja", rekao je Djurent, a prenosi "Bleacher report". 

Mnogi spominju da će se Djurent narednog ljeta pridružiti Lebronu u Lejkersima, međutim to nije realno, kao što nije ni dolazak Kavaja Lenarda. 

"Ukoliko ste mlađi igrač kao što je Kavaj, uparivanje sa Džejmsom nema smisla. Lenard uživa da ima loptu u rukama, kontroliše napad, diktira tempo, igra na postu... Mnogo mlađih igrača razvija taj dio igre i nije im potreban još jedan takav momak", kaže Djurent i nastavlja: 

"Mnogo buke dolazi iz Lebronovog okruženja. Ima mnogo navijača u medijima. Čak su i reporteri u pristrasni i nekad pomislim da nije sve u košarci. Tako da zašto bi neko želio da bude u takvom toksičnom okruženju. To nije Lebronova greška, samo ima mnogo medija koji vole da se uhvate za svaku riječ". 

Narednog ljeta mnoge NBA zvijezde će biti slobodni igrači, samo je pitanje koga će Rob Pelinka i Medžik Džonson uspjeti da dovedu u "grad anđela".

Portal Analitika