Crna hronika

Majka negira da je sina izbola nožem, ljekarima ispričala da se povrijedio na staklu

 Srpska državljanka Mariji Pančić (40) iz Bele Palanke, koja se tereti za pokušaj ubistva sedmogodišnjeg sina, će danas biti privedena sudiji za istrage Višeg suda u Podgorici, koji će se izjasniti o pritvoru. Ona je juče negirala da je sina izbola nožem, a ko saznaje Pobjeda, ljekarima je ispričala je da se povrijedio na staklu.
Njoj je, kako je Portal Analitija juče javio, određeno zadržavanje do 72 sat nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu. Dječak je primljen u Institut za bolesti djece u Podgorici, operisan je i stabilno je
Majka negira da je sina izbola nožem, ljekarima ispričala da se povrijedio na staklu
Nova PobjedaIzvor

Njen branilac po službenoj dužnosti, advokat Božo Milonjić, potvrdio je navode Analitike, da je osumnjičena negirala krivično djelo.

- Ona je strana državljanka, pa joj je zadržavanje određeno zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke – kazao je Milonjić.

Policija je saopštila da je službenike Odjeljenja bezbjednosti Cetinje obavijestila Hitna medicinska pomoć da je primljen sedmogodišnji dječak sa povredama na tijelu koje su nastale najvjerovatnije usljed dejstva oštrog predmeta.

Dječak je u Hitnu medicinsku pomoć na Cetinju primljen sa četiri ubodne rane: na vratu, grudima i dvije u butini. Majka je ljekarima ispričala da se dijete povrijedilo na staklu ali oni nijesu povjerovali u njenu priču. Ljekari su pregledom posumnjali da se radi o porodičnom nasilju i o svemu obavijestili policiju.

U kući je pronađen nož, na kojem je bilo tragova krvi i za koji se sumnja da je korišćen u krivičnom djelu. Redakciji Pobjede u utorak oko 21 sat obratila se mještanka koja je tvrdila da je o nasilju nad djetetom bila upoznata direktorica škole, ali ona nije željela da komentariše te navode.

- Žao mi je što ću Vas uskratiti za taj odgovor. Službe rade svoj posao, istraga je u toku, pa se čujemo drugom prilikom – kazala je direktorica Osnovne škole „Boro Vukmirović“ Ana Novaković-Adžić.

Tragom te informacije, obratili smo se direktoru Centra za socijalni rad na Cetinju Dejanu Miloševiću, koji je kazao da nasilje u porodici M. P. nije prijavljivano. Nezvanično nam je saopšteno da nadležni nemaju informaciju da je dječak ranije bio zlostavljan. 

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika