Tenis

Serena ponovo na mjestu uspjeha

Američka teniserka Serena Vilijams potvrdila je da će naredne godine učestvovati na prvom grend slem turniru u sezoni, Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, saopštili su danas organizatori.
Serena ponovo na mjestu uspjeha
sportski portalIzvor

Nekadašnja prva teniserka svijeta je do sada sedam puta osvajala Australijan open, na kojem nije igrala ove godine. Ona će u januaru u Melburnu pokušati da osvoji 24. grend slem titulu i izjednači se sa Margaret Kort.

Vilijams (37) je prošle godine osvojila titulu na Australijan openu pobjedom u finalu protiv sestre Venus, a tada je bila trudna, u osmoj nedjelji. Ona se porodila u septembru 2017. godine, a od povratka na teren igrala je u finalu Vimbldona i Ju Es opena i oba puta je izgubila.

Posljednji meč ove godine igrala je u finalu na Flešing Medouzu, gdje je izgubila od Naomi Osake iz Japana, u meču koji je obilježio njen sukob sa sudijom Karlosom Ramosom.

Vilijams će tokom posljednje neđelje u ovoj godini igrati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, a zatim će otići u Australiju, gdje će igrati na Hopman kupu, uoči Australijan opena.

Portal Analitika