Crna hronika

Svjedok: Pavlović rekao za Ulamu ,,platiće mi“

Svjedok Igor Kovačević kazao je juče u Višem sudu da je prisustvovao svađi i tuči između Vladimira Ulame i Ilije Pavlovića u prostorijama za posjete Istražnog zatvora u Spužu.
Svjedok: Pavlović rekao za Ulamu ,,platiće mi“
M.L.
M.L.Autor
Nova PobjedaIzvor

Ulama se zajedno sa Darkom Mijovićem tereti za teško ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina 8. jula 2016. godine.

Osim njih dvojice, na optuženičkoj klupi je i Bogdan Milić, koji se sumnjiči za krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Svjedok Kovačević, koji je boravio u Istražnom zatvoru do 25. septembra, ispričao je da je vidio tuču između Ulame i nekog momka za kojeg je kasnije saznao da je Pavlović.

-Ne znam kako je to sve počelo izmeđi njih jer sam čekao posjetu. Čuo sam samo galamu i ,,aaaa“. Komandir je bio u toj prostoriji i odmah je izveo Ulamu iz prostorije. Pavlović se tada obratio meni i rekao ,,platiće mi“. Ne znam zašto je to rekao, vjerovatno jer smo ja i Vlado bili smješteni na istom spratu u Istražnom zatvoru – kazao je Kovačević.

Svjedok je odgovarajući na pitanje člana vijeća, sutkinje Evice Durutović, rekao da mu ,,tuča i svađa u uličnom žargonu znače istu stvar“.

I svjedok Alen Bijorac rekao je da je bio u prostorijama za posjete Istražnog zatvora kada je došlo do incidenta između Ulame i Pavlovića.

-Vidio sam kada je Ulama spustio kese pored mene kada je udario tog momka. Taj momak (Pavlović) je tada rekao ,,j….. mu mater“. Nije rekao kome, ali pretpostavljam da se odnosilo na Ulamu – dodao je Bijorac.

Tužilac Željko Tomković i zastupnica porodice Medin, advokatica Andrijana Razić, prigovorili su iskazu oba svjedoka, ističući da su kontradiktorni i neistiniti.

S druge strane, odbrana i optuženi nijesu imali primjedbi na iskaze saslušanih svjedoka.

Ulama i Mijović se terete da su 8. jula 2016. namamili Nemanju da dođe u Virpazar. Zatim su ga u gepeku njegovog automobila ,,megan“ odvezli na nepoznato mjesto i, prema sumnjama tužilaštva, ubili. Medinov automobil je četiri dana kasnije pronađen zapaljen u mjestu Jabukov do, ali njegovog tijela i dalje nema.

Prema tvrdnjama tužilaštva, ubistvo su izveli na podmukao način jer je Medin odbio da učini nešto što su od njega tražili.

Suđenje se nastvalja 22. januara za kada su zakazane završne riječi.

Portal Analitika