Društvo

Vojničke vještine sjutra u Delti: VCG organizuje manifestaciju Budi dio nas

Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore organizuju sjutra u tržnom centru Delta city u Podgorici manifestaciju “Budi dio nas” koja će trajati od 17 do 20 sati.
Vojničke vještine sjutra u Delti: VCG organizuje manifestaciju Budi dio nas
Portal AnalitikaIzvor

Posjetioci će moći da vide prikaz vojničkih vještina, kao što su borenje i veranje, dok će na posebnim pultovima biti predstavljene aktivnosti Ministarstva odbrane namijenjene mladima: zapošljavanje u VCG i dobrovoljno služenje vojnog roka, obrazovanje na inostranim vojnim akademijama, stipendiranje za fakultete u Crnoj Gori, promocija rodne ravnopravnosti u vojsci, kao i Ljetnji vojni kamp za mlade.

Na platou u prizemlju Delte biće postavljen šator sa sredstvima veze, kao i pultovi sa EOD opremom (za uklanjanje eksplozivnih naprava) i ronilačkom opremom, EOD opremom Inžinjerijske čete, te alpinističkom i skijaškom opremom za obuku na brzim vodama.

Kako je najavljeno, biće organizovan i kutak za najmlađe, gdje će moći da slažu pazl sa vojničkim motivima, kao i da crtaju.

Nakon manifestacije u 20 sati u Sali broj 5 Cineplexxa biće prikazan dokumentarno-edukativni film “Naša snaga, Vojska Crne Gore”. Ulaz je slobodan.

najava-delta
Portal Analitika