Politika

Predsjednik Skupštine primio delegaciju parlamenta Turske

Intenzivnija parlamentarna diplomatija Crne Gore i Turske doprinijeće jačanju dobrih sveukupnih odnosa dvije zemlje, kako na političkom tako i ekonomskom planu – zaključeno je na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa delegacijom Odbora za vanjske poslove Velike narodne skupštine RepublikeTurske koju predvodi predsjednik odbora Volkan Bozkir. 

Predsjednik Skupštine primio delegaciju parlamenta Turske
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Brajović je istakao zadovoljstvo prvom posjetom Odbora za vanjske poslove turskog parlamenta Crnoj Gori u istoriji odnosa zakonodavnih domova dvije zemlje. On je naglasio značaj što se ekonomska saradnja nalazi visoko na agendi bilateralnih prioriteta, kao i spremnosti turskih investitora da razmotre mogućnost ulaganja u manje razvijena područja u našoj državi. 
Predsjednik Odbora  Bozkir izrazio je zadovoljstvo spremnošću oba parlamenta za intenzivniju saradnju, a prenio je i pozitivan stav članica  NATO zbog ulaska i dosadašnjih aktivnosti Crne Gore u ovoj organizaciji.  Na sastanku je bilo riječi o integracionom procesu dvije zemlje ka Evropskoj uniji i važnosti proširenja novim članicama, kako zbog stabilnosti regiona iz kojih dolaze države kandidati, tako i zbog održavanja vitalnosti Unije.   

img-6591

Vezano za odnose dvije zemlje, sagovornici su se saglasili da brojna crnogorska dijaspora kao i studenti iz naše zemlje u Turskoj predstavljaju svojevrstan most prijateljstva dvije države. 

 

Portal Analitika