Društvo

Sjednica Nacionalnog Savjeta sa temom koja se spominje nije održana

Povodom saopštenja Nacionalnog Savjeta CNM u Srbiji (u daljem tekstu NS), koje je Javnosti  predstavljeno kao stav novoformiranog Nacionalnog Savjeta, reagovali su iz Udruženja Crnogoraca Srbije. U saopštenju navode da žele da ukažu na sljedeće činjenice:

Sjednica Nacionalnog Savjeta sa temom koja se spominje nije održana
Portal AnalitikaIzvor

Sjednica Nacionalnog Savjeta, niti Izvršnog Odbora istog sa temom koja se spominje u saopštenju, a  po tvrdnji pojedinih članova NS, nikada nije održana - navode iz Udruženja Crnogoraca Srbije.

Ukazujemo da NS u svom radu mora da poštuje zakone Srbije, koji eksplicitno ne dozvoljavaju politizaciju NS. Pomenuto saopštenje izlazi iz zakonskih okvira. Zadatak NS nije da se bavi pitanjima državne politike Republike Srbije i Crne Gore i da ocjenjuje odluke njihovih institucija, sem onih koje se odnose na Statutom predviđene nadležnosti Savjeta, već da se isključivo bavi stvaranjem i razvojem uslova u kojima crnogorska zajednica ostvaruje zakonom definisana prava. Zahtijevamo od NS kao predstavnika crnogorske nacionalne zajednice u Srbiji, da ubuduće spriječe ovakva samovoljna, pojedinačna ili grupna saopštenja sa političkom konotacijom - zaključuju svoje sopštenje.


Potpisnici saopštenja su:


Udruženje Crnogoraca Vojvodine, Novog Sada, Zmajeva, Opštine Kula, Kruščića, Crvenke, CNZ Beograda, PKD Nikola I Vrbas, Udruženje Crnogoraca i prijatelja Crne Gore-DURMITOR Bačko Dobro Polje.
 

Portal Analitika