Crna hronika

Boreta i Zečević likvidirani iz ,,kalašnjikova“

Vještak balističar Božidar Bakić saopštio je juče u Višem sudu da su svih 12 čaura koje su pronađene na mjestu ubistva, Đorđa Borete i Dragana Zečevića, ispaljene iz istog oružja - automatske puške tipa ,,kalašnjikov“.
Boreta i Zečević likvidirani iz ,,kalašnjikova“
PobjedaIzvor

Ubistvo se dogodilo 2016. godine ispred lokala „Trofej“ u Bečićima i samo nakon nepuna dva dana istražitelji su imali imena osumnjičenih koje dovode u vezu sa tim zločinom. Optužnicom Tužilaštva obuhvaćeno je sedam osoba, od kojih su tri u bjekstvu.

Na optuženičkoj klupi su bosanski državljanin Vladimir Šmanja (34) i Miljan Bulatović (36) iz Niša i crnogorski državljani Ilija i Boško Pavlović. Policija traga za Budvanima Ratkom Vušovićem, Vasilijem Rafailovićem i Bjelopoljcem Ivanom Cicmilom.

Vještak je juče kazao da čaure koje su pronađene potiču od bojevog metka, automatskog oružja tipa ,,kalašnjikov“. Odgovarajući na pitanje advokata Vladimira Horovica, koji brani Rafailovića, vještak je kazao da je tip puške utvrdio na osnovu opštih i individualnih karakteristika koje ostaju nakon ispaljenja.

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika