Crna hronika

U blagajni Skupštine falilo 120.000 eura, izdati nalozi za 43 poslanika iako nijesu putovali

Svjedok Aleksandar Jovićević, generalni sekretar Skupštine, kazao je juče u Osnovnom sudu, na suđenju bivšoj blagajnici te institucije, Tamari Čađenović da mu je poznato da u 2016. godini nijesu opravdani neki putni nalozi i da je izvještajem revizije utvrđeno da u blagajni fali 120.000 eura.
U blagajni Skupštine falilo 120.000 eura, izdati nalozi za 43 poslanika iako nijesu putovali
PobjedaIzvor

Prema navodima optužnice, Čađenović se tereti da je tokom 2016. godine u birou finansijskih poslova Skupštine prisvajala novac koji joj je bio povjeren. Sumnjiči se da je u službene isprave unosila neistinite podatke tako što je iz blagajne uzimala za sebe novac i na neke naloge za službena putovanja stavljala lažne potpise poslanika i zaposlenih u Skupštini, piše Pobjeda.

Svjedok Jovićević je saopštio i da je protiv Čađenović vođen disciplinski postupak zbog nedolaska na posao. On se pridružio krivičnom gonjenju optužene i postavio imovinsko-pravni zahtjev od 120.000 eura, koliko je izvještajem o reviziji utvrđeno da nedostaje.

Rukovodilac službe za ljudske resurse i opšte poslove Dražen Malović ispričao je da ga je početkom 2016. godine obavijestio tadašnji sekretar Skupštine da postoje “određena kašnjenja od Čađenović”.

U tom trenutku se vjerovalo da nije mogla da radi taj posao jer je nekoliko puta rekla kako ne može da stiže sve.

“Formirana je komisija i prva stvar koja je upala u oči bili su putni nalozi za 43 ranija poslanika, što je bilo čudno jer se ispostavilo da nijesu putovali”, kazao je svjedok.

Optužena Čađenović prigovorila je iskazu ovog svjedoka, dodajući da je sekretar nije nijednom zvao da joj kaže da nije njegov potpis na obrascima.

Svjedokinja Vjera Prelević ponovila je sve kao i pred tužiocem, dodajući da su se ona i koleginice nudile za pomoć, ali da je optužena to odbijala.

Portal Analitika