Politika

Ne bi bilo dobro da organi preduzimaju određene radnje

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović saopštio je danas indirektno da ulazak policije u parlament ne bi bio dobar u ovako osjetljivom političkom trenutku.

Ne bi bilo dobro da organi preduzimaju određene radnje
Portal AnalitikaIzvor

On je, nakon sjednice Kolegijuma, rekao novinarima da „postoji razumijevanje poslanika da ne bi dobro bilo da neke institucije i organi preduzimaju određene radnje“.

„Poslanicima se, shodno zakonu, mora osigurati zaštita u izražavanju mišljenja, kao i sloboda političkog djelovanja. S druge strane, to nikako ne smije značiti neodgovornost ljudi koji imaju poslanički mandat, da mogu da do kraja grubo, paušalno i bez činjenica se odnose odnositi prema drugim institucijama i pojedincima“, upozorio je Brajović.

On smatra da parlament narednih dana mora raspravljati o postojećim zakonskim rješenjima koja se odnose na imunitet poslanika.

„Moramo o njima da razgovaramo i pravimo analizu njihove sveobuhvatnosti i – ako nađemo za potrebno – ulazimo u njihove izmjene. Uvjeren sam da u narednim danima svi treba da postupimo odgovorno i s punom sviješću prema obavezama i posljedicama koje pojedinici i institucije imaju prema građanima. Očekujem da sve grane vlasti u ovom osjetljivom političkom trenutku pokažu dodatnu pažnju i senzibilitet“, poručio je Brajović.

Kolegijum je, podsjetimo, danas zasjedao kako bi razjasnili da li policija može ući u parlament bez odobrenja Brajovića. U Skupštini se nalazi poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević, koji čeka na hapšenje nakon što je Apelacioni sud potvrdio rješenje Višeg suda o njegovom zatvoru od dva mjeseca zbog odbijanja svjedočenja.

Portal Analitika