Crna hronika

Zaplijenili 16 kg marihuane, uhapšen srpski državljanin

Granična policija Plužina i službenici Carinske ispostave Šćepan Polje danas su zaplijenili marihuanu na izlazu iz Crne Gore i uhapsili jedno lice.
Ilustracija
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Osumnjičeni je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Naime, službenici Stanice granične polcije Plužine i Carinske ispostave Šćepan Polje su na GP Šćepan Polje, kontrolisali vozilo marke „Peugeot 407“ kojim je upravljao V.M. (63) državljanin Srbije. Detaljnom graničnom kontrolom uz upotrebu specijalističke opreme, videoskopa i bastera, policijski i carinski službenici su pronašli dva pvc pakovanja marihuane, i došli do sumnje da se u vozilu nalazi još pvc pakovanja koja su bila fizički nedostupna. Lice je uhapšeno i zajedno sa vozilom predato službenicima Odsjeka za borbu protiv droge. Postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici službenici Odsjeka su izvršili pretres vozila i tom prilikom su pronašli još 51 pvc pakovanje marihuane. Ukupno su pronađena i oduzeta 53 pvc pakovanja marihuane ukupne težine 16 kg - navode iz UP.

V.M. je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici.

Droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Portal Analitika