Politika

Radunović napušta predsjedavanje Skupštinom

Poslanik DF Slaven Radunović kazao je da će napustiti predsjedavanje Skupštinom u znak protesta zbog hapšenja lidera Pokreta za Promjene kao i najavljenog hapšenja predsjednika Demokratske narodne partije Milana Kneževića.
Radunović napušta predsjedavanje Skupštinom
Portal AnalitikaIzvor

''Nezapamćena i nezabilježena zloupotreba sistema u svrhu zastrašivanja protivnika dovela je do toga da je poslanik DF uhapšen nakon ponoći, nakon sjednice parlamenta bez skidanja imuniteta, a drugi je ostao u prostorijama Skupštine i izbjegao hapšenje'', rekao je on.

Kako je dodao, ne želi da optužuje cijeli DPS, jer, kako je naveo, zna da neki sve što se dešava ne odobravaju.

On je to kazao na sjednici COSAP-a koja se održava trenutno u Skupštini Crne Gore.

Radunović je predsjednik Odbora za Evropske integracije.

Brajović: Skupština pred izazovom

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović poručuje da je skup odlična prilika da se priča o izazovima u zemljama Zapadnog Balkana.

''U Crnoj Gori su podijeljena mišljenja da li se krećemo dovoljno brzo ka ciljevima. Svi treba da budemo ponosni i zadovoljni ostvarenim''- poručuje on i dodaje da nakon ulaska u NATO očekujemo da budemo prva naredna članica EU.

''Istrajavamo u promociji evropskih vrijednosti i samo stabilan region ZB unutar EU može biti prosperitetan''- dodaje on.

''Uvjeren saam da je tajna našeg uspjeha u podršci građana članstvu u EU. Svjesni smo problema koji imaju naši evropski partneri, ali ne vjerujemo da je jačanje EU moguće ukoliko ZB ostane na njenoj periferiji''- dodaje on.

 

Portal Analitika