Region

Popović nasrnuo na čovjeka koji ga je pucao, zajedno proletjeli kroz izlog

Vladimir Popović zvani Vlado Pop, vlasnik kockarnice "Havana" i bliski saradnik Luke Bojovića, ubijen je kada su se u kafiću u kom je sjedio na Vračaru pojavile ubice sa heklerima i ispalile više od 15 hitaca, od kojih je 10 završilo Popovićevom tijelu.
Popović nasrnuo na čovjeka koji ga je pucao, zajedno proletjeli kroz izlog
Portal AnalitikaIzvor

Sve se dogodilo izuzetno brzo, a drama je počela kada su ubica i njegov pomagač ušli u kafić na Vračaru nešto prije 22 sata i odmah krenuli ka mjestu gdje je sjedio Popović.

Sa njim u društvu bio je i Miloš Nilović zvani Runjo, jedan od istaknutijih članova škaljarskog klana, koji se u trenutku likvidacije sakrio, te je prošao bez povreda, piše Blic.

Napadač je u ruci nosio crvenu kesu u kojoj je skrivao oružje kojim će Pop nekoliko trenutaka kasnije biti usmrćen.

Međutim, iako je ubica nosio kapu i šal tako da su mu se vidjele samo oči, Pop ih je primijetio, po svemu sudeći prepoznao, i odmah skočio na jednog od njih pokušavši da ih savlada.

Dok su se rvali, ubica je uspio da iz automatskog oružja ispali čak 10 hitaca u Popovo tijelo, a jedan projektil zakačio je 23-godišnjeg momka koji je bio gost kafića i u incidentu se našao kao slučajna žrtva.

U tom metežu, Popović i njegov ubica zajedno su proletjeli kroz izlog kafića i pali na ulicu, i to tako što je tada već beživotno Popovićevo tijelo palo na likvidatora, onemogućivši mu kretanje.

Prema informacijama do kojih je "Blic" došao, tada je na scenu stupio ubicin pomoćnik. On je nekako uspio da izvuče likvidatora i oružje, nakon čega su zajedno sjeli u "audi" i dali se u bijeg.

Odmah po likvidaciji proglašena je akcija "Vihor" i određeni vremenski period su bili zatvoreni izlazi iz grada, među kojima i autoput kod Gazele, a policija je intenzivno provjeravala sumnjiva vozila. Uz to, uzeti su snimci sa bezbjednosnih kamera u okolini mjesta zločina, kao i snimci drugih nadzornih kamera kako bi se utvrdilo kretanje ubica nakon likvidacije kao i moguće mjesto na koje su potom otišli.

Ipak, kako akcija do sada nije dala rezultata, pretpostavlja se da su likvidatori ostali pritajeni u nekom od takozvanih "štek" stanova, a njihovo vozilo u "štek" garaži.

Budući da je akcija ubijanja Popovića bila izvršena brzo, uspješno i bez nepredviđenih okolnosti, osim što je žrtva pokušala da savlada likvidatore, kao i to da su ubice tačno znale gdje Popović sjedi, sumnja se da je ovo ubistvo planirano duže vrijeme.

Jedna od mogućnosti je i da su imale svoje "insajdere" u ugostiteljskom objektu koje su eventualno javile ubicama kada je Popović došao i gdje tačno sjedi. Činjenica da takozvani Runjo, koji je bio u društvu ubijenog Popovića nije povrijeđen, jasno je da je naručeno samo jedno ubistvo.

Takođe, smatra se i da je ubistvo naručeno te plaćeno velikim novcem, posebno ako se u obzir uzme umiješanost sa škaljarskim klanom, Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem.

Na licu mjesta pronađeno je 15 čaura, dok je tijelo Popovića izrešetano sa 10 hitaca iz automatskog oružja to jest, kako se pretpostavlja, "heklera".

Nesrećni mladić koji se u trenutku pucnjave slučajno zadesio u neposrednoj blizini Popovića je zbrinut i van je životne opasnosti. Njega je metak pogodio u nogu, a on je odmah vozilom Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

Portal Analitika