Košarka

Lovćen i Sutjeska nastavili potjeru

Igrali su bez dva veoma važna igrača u rotaciji, Alekse Popovića (povreda) i Miloša Popovića (reprezentacija), ali su još jednom pokazali veliki kvalitet. Košarkaši Lovćena bez problema su savladali Ibar (85:73) u šestoj rundi Erste lige. Nastavili su izabranici Miodraga Kadije sa sjajnim partijama i zadržali maksimalan skor u domaćem šampionatu. A, trijumf protiv Rožajaca mogao se nagovijestiti već nakon prvih deset minuta kada su poveli 26:18.
Lovćen i Sutjeska nastavili potjeru
Dnevne novineIzvor

Do odlaska na veliki odmor uvećali su prednost na dvocifrenu (40:30), a do kraja su rutinski sačuvali prednost.

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Nemanja Todorović sa 23 poena i 11 skokova, dok je Milutin Đukanović ubacio 18 koševa uz sedam uspješnih dodavanja. Odličan je bio i Mašan Vrbica sa 11 poena, te po osam skokova i asistencija.

Na drugoj strani Džejlan Muratović je bio najbolji sa 21 košem.

Sutjeska je dalekometnom paljbom (15 trojki) srušila Jedinstvo u Nikšiću (93:68). Baš kao i na meču protiv Lovćena pitanje pobjednika bilo je jasno nakon prvih 20 minuta igre (43:27). Nikola Pavlićević je sa 20 poena (šest trojki) bio najefikasniji, dok je Radosav Spasojević meč završio sa 19. Odličan kod Bjelopoljaca bio je Boris Jeknić sa 25 poena i 13 skokova.

Pobjedu u gostima upisao je Ulcinj koji je bio bolji od Danilovgrada (72:62). Brajs Džouns sa 17 i Vasilije Knežević sa 16 koševa vodili su ekipu Darka Vujačića do trijumfa, dok su se kod domaćina istakli Balša Mirotić sa 15, te Nikola Lalić i Bogdan Cebalović (deset skokova) sa po 13 poena. Prve minute nakon duže pauze upisao je i Petar Kusovac koji je sa Danilovgrađanima potpisao otvoreni ugovor.

Na zatvaranju šeste runde Primorje je bilo ubjedljivo protiv Zete (93:80). Ponovo je bio odličan Filip Bakić koji je uz 20 poena imao i osam uhvaćenih lopti.

Portal Analitika