Fudbal

Roma i Inter odnijeli po bod

Fudbaleri Rome i Intera odigrali su neriješeno, 2:2 u derbi susretu 14. kola Serije A.
Roma i Inter odnijeli po bod
Portal AnalitikaIzvor

Bio je to uzbudljiv duel od prvog do posljednjeg minuta, na kraju, reklo bi se da je bod bio najpravedniji ishod jer su obije ekipe imale svoje šanse za pobjedu.

Inter je osvajanjem boda na "Olimpiku" sačuvao drugu pozciju, dok je Roma na sedmom mjestu sa 20 bodova. Ovog puta bod joj je sa penala donio reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov.

Keita Balde je u dva navrata prije vodećeg gola pokazao da je posebno raspoložen, ali te šanse nije iskoristio, baš kao ni Ivan Perišić, ali i sa druge strane Zaniolo i Florenci. 

U 36. minutu, Keita balde je konačno pogodio. D'Ambrosio je cantrirao, kaita je pratio akciju i odlično reagovao pred golom Rome za 0:1. 

Roma je uspjela da izjednači u 51. minutu. Čengiz Under je uputio odličan udarac sa preko dvadeset metara i mreža Intera se zatresla. 

Međutim, gosti su još jednom stekli prednost. Golgeter Mauro Ikardi je bio najviši u skoku posle kornera, glavom je šutirao i savladao Samira Handanovića u 66. minutu. 

Roma se nije predavala i sedam minuta kasnije posle jedanesterca koji je dosuđen zbog igranja rukom od strane Marsela Brozovića, Aleksandar Kolarov je bio precizan za konačnih 2:2. 

Prije toga igrali su Kjevo i Lacio i ni u tom meču nije bilo pobjednika (1:1). 

Kjevo je poveo u 25. minutu preko Stefana Pelisjea, da bi u drugom poluvremenu bod Laciju donio Ćiro Imobile golom u 66. minutu. 

Isti igrač je u 55. imao šansu kada je Sorentino odlično odbranio da bi u 77. minutu Imobile pogodio i stativu.

Portal Analitika