Rukomet

Johanson: Osjećamo se kao da nas je pregazio veliki kamion!

Mislim da smo izgubili hrabrost, izgubili smo osjećaj da treba da igramo stoprocentno, oklijevali smo i igrali smo bez dobre povezanosti u posljednjem dijelu igre - poručio je nakon večerašnjeg poraza, vođa Lavica, Pera Johanson.
Johanson: Osjećamo se kao da nas je pregazio veliki kamion!
Portal AnalitikaIzvor

''Mislim da smo izgubili hrabrost, izgubili smo osjećaj da treba da igramo stoprocentno. Oklijevali smo i igrali smo bez dobre povezanosti u posljednjem dijelu igre. U posljednjem dijelu igre želio sam da imam najiskusnije igračice na terenu jer im vjerujem i vjerovatno ću im vjerovati opet ali u tom trenutku je bilo previše grešaka. Imali smo zlatnu priliku i ne mogu da objasnim zašto ali jednostavno smo izgubili tok igre u posljednjih 5-6 minuta meča'', kazao je Johanson nakon večerašnjeg meča sa Rusijom.

On je dodao da ako Lavice na sljedećem meču budu igrale na večerašnjem nivou, da mogu savladati Francusku.

''Da smo otišli sa dva poena to bi bilo kolosalno, ali matematički i dalje se može proći uprkos ovom porazu. Danas smo pokazali da smo umalo pobijedili najbolji tim na svijetu. Moramo se fokusirati, Francuska nije bolja ekipa od Rusije i ako opet budemo igrali na ovom nivou možemo ih savladati. Ipak sada se osjećamo kao da nas je pregazio veliki kamion!'', zaključio je Johanson.

Portal Analitika