Crna hronika

Policija tražila zakopano oružje zagoričkog klana

Pripadnici podgoričke policije juče su obavili detaljne kontrole u podgoričkom naselju Zagorič. Prema saznanjima Dana, povod za višečasovne policijske aktivnosti u tom podgoričkom naselju bila je dojava da su pripadnici navodnog “zagoričkog klana”, koji su bliski jednoj organizovanoj kriminalnoj grupi iz Kotora, na brdu Gorica zakopali oružje.
Policija tražila zakopano oružje zagoričkog klana
Dan Izvor

Navodno, planirano je izvršenje teških krivičnih djela u nastavku sukoba imeđu “škaljarskog” i “kavačkog klana”.

Pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica i Interventne jedinice policije vršili su pretrese na više lokacija. Osim na brdu Gorica, kontrole su obavljene i u dvorištima i kućama nekoliko osoba iz Zagoriča koje su bliske “škaljarcima”. Nadležni organi nijesu saopštavali rezultate pretresa. Ipak, prema nezvaničnim saznanjima, zakopano oružje nije pronađeno, pa se istraga u tom pravcu i dalje nastavlja.

Pretresi su počeli juče, u ranim jutarnjim satima, a završeni su nakon nekoliko sati. Za to vrijeme bio je blokiran dio Zagoriča u kojem žive bezbjednosno interesantna lica, kao i jedna strana brda Gorica.

Prema saznanjima Dana jučerašnji pretres nastavak je aktivnosti koje su dan ranije sprovedene u paviljonu F Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Naime, prekjuče, oko četiri sata ujutru, pripadnici Posebne jedinice policije ušli su u ZIKS, gdje su satima pretresali ćelije robijaša, a sve u cilju sprečavanja izvršenja krivičnih djela.

<<<Od osuđenika u F paviljonu zaplijenjeni ajfoni, tableti, bodeži, šipke, palice…<<<

Desetak policijskih “defendera” opkolilo je paviljon F, u kojem se nalazi i nekoliko osuđenih za najteža krivična djela. Naoružani specijalci detaljno su pretresli više ćelija, kao i robijaša. Pronađeni su uglavnom mobilni telefoni, kao i nedozvoljene supstance.

Portal Analitika