Društvo

Četvorke iz Herceg Novog danas slave 19. rođendan

Prve i jedine četvorke u Crnoj Gori - Ivana, Božidar, Vasilije i Petar Mijušković iz Kumbora danas slave 19. rođendan.
Foto: Radio Herceg Novi
Foto: Radio Herceg Novi
Radio Herceg NoviIzvor

Kumborska četvorka primjer je vrijednih i skromnih mladih ljudi.

Nakon završene srednje škole sada su studenti, Ivana prve godine Pravnog fakulteta u Podgorici, Petar je upisao Fakultet za turizam i hotelijerstvo, a Božidar i Vasilije Pomorski fakultet.

Zbog obaveza Ivana će rođendan proslaviti u Podgorici, Petar u Splitu sa svojim saigračima, dok će Božidar i Vasilije obilježiti sa svojim drugovima u Herceg Novom.

Prvi put neće biti kući na okupu.

Na njihove odluke o izboru fakulteta, majka Vesna i otac Srđan nijesu željeli mnogo da utiču, premda nije lako istovremeno školovati njih četvoro. Majka Vesna ističe da se svi trude da pomognu i doprinesu svojim radom kućnom budžetu.

"Srđan je zaposlen, ja radim tokom ljeta, kao i njih četvoro. Svi oni rade sezonski, tokom ljeta, a Božidar i vikendom tokom cijele godine. Vasilije j,  takođe želio da radi i nakon ljeta ali obaveze na fakultetu mu to nijesu dozvolile, jer predavanja pojedinim danima ima i ujutru i poslijepodne. Ljeti se trude da što više zarade, Ivana je radila čak dva posla. Petar, takođe, uspjeva da sezonski radi ali mu tokom godine obaveze koje ima kao sportista i student to ne dozvoljavaju.  Do sada smo imali veliku pomoć i podršku i zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomagali u njihovom odrastanju jer bi, bez toga, sve bilo mnogo teže isfinansirati", ističe Vesna.

Petar je igrač prvog tima PVK „Jadran“. Od desete godine je i vaterpolo reprezentativac Crne Gore. Za Vasilija i Božidara, Pomorski fakultet je bio logičan slijed nakon završene srednje Nautičke škole u Kotoru, a Ivana je nakon gimnazije odabrala pravo.

Povezani neraskidivim nitima bratske i sestrinske ljubavi, uvijek su velika podrška jedni drugima.

Za Vesnu i Srđana prethodnih 19 godina proletjelo je kao tren, a ova hrabra majka sa mnogo optimizma gleda i na naredni period, jer kako kaže, najveće zadovoljstvo joj donosi kada vidi da su njih četvoro zdravi, srećni i ispunjeni.

Portal Analitika