Politika

Crnogorska: Zatvaranje Medojevića udar na vladavinu prava

Zatvaranje poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića pravno je nasilje i težak udar na vladavinu prava, ocijenio je predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević.
Crnogorska: Zatvaranje Medojevića udar na vladavinu prava
MinaIzvor

On je dodao da sudska vlast u tom slučaju treba da sudi po slovu zakona i da pokaže da je nezavisna grana vlasti.

“Izvršna vlast mora da se suzdrži od svake vrste pritisaka ili uslovljavanja jer vladavina prava i podjela vlasti to nalažu”, naglasio je Pavićević.

On je apelovao na smirivanje strasti.

“Očekujem od sudske vlasti da se u slučaju Nebojše Medojevića striktno pridržava i člana 1. crnogorskog ustava u kojem piše da se država Crna Gora zasniva na načelu vladavine prava i člana 86. u kojem piše da poslanik uživa imunitet“, rekao je Pavićević isitčući da Medojević treba da bude hitno pušten na slobodu.

Pavićević je dodao da noćno hapšenje poslanika jedino doprinosi pravnoj nesigurnosti.

Prema njegovim riječima, to bi trebalo da zabrine crnogorskog građanina, a političare da podstakne na solidarnost sa Medojevićem, bez obzira na razlike u političkim stavovima.

„Jedino čemu doprinosi ovo noćno hapšenje je pravna nesigurnost u Crnoj Gori. Mislim da tome treba da se usprotivimo, a posebno pokušaju izvrdavanja instituta imuniteta poslanika čiji je smisao upravo taj da poslanik ne može biti lišen slobode bez odobrenja Skupštine“, poručio je Pavićević.

Portal Analitika