Crna hronika

Od osuđenika u F paviljonu zaplijenjeni ajfoni, tableti, bodeži, šipke, palice...

Više mobilnih telefona, tableta, improvizovanih bodeža, šipki i palica oduzeti su od osuđenika F paviljona Kazneno popravnog doma, saznaje Pobjeda.
Od osuđenika u F paviljonu zaplijenjeni ajfoni, tableti, bodeži, šipke, palice...
M.Ž- A.R.
M.Ž- A.R.Autor
Nova PobjedaIzvor

Kako nezvanično saznajemo, pretreseno je 50 soba osuđenika, gdje su pronađeni telefoni ajfon i samsung, kao i punjači. U F paviljonu boravi veliki broj osuđenika - članova organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih osoba.

U pojačanoj akciji učestvovali su danilovgradski i podgorički policajci, Posebna jedinica policije i službenici ZIKS-a.

Tablete koje su pronađene poslate su na vještačenje kako bi se utvrdilo da li se radi o psihoaktivnim supstancama. O događaju je upoznato tužilaštvo koje će ispitati odgovornost službenika ZIKS-a. Od njih su uzete izjave na okolnosti zaplijenjenih nedozvoljenih stvari i sredstava.

Pojačane kontrole uslijedile su nakon tri nedavna događaja– štrajka pritvorenika, doturenja paketa sa telefonima, koje je preuzeo jedan zatvorenik, čiji identitet istražitelji nijesu saopštili.

Više pritvorenika u spuškom istražnom zatvoru u oktobru je štrajkovalo glađu zbog loših uslova i premještanja u druge sobe.

Neki pritvorenici u znak protesta zapalili su madrace, krevete i garderobu, a nekoliko njih se i samopovrjeđivalo.

Ubrzo nakon toga, uslijedio je novi incident u F paviljonu. NN lica su 11. novembra oko 19,30 časova ušla u ZIKS i prebacili paket sa telefonima u krug namijenjen za šetnju zatvorenika.

Istražitelji još nijesu utvrdili ko su dvije osobe koje su prošle dvije spoljne ograde, 24 - časovni video nadzor, neopaženo ušetale pored  više službenika ZIKS-a i preko treće ograde doturile zatvoreniku paket sa telefonima.

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija kazali su da je „identifikovan zatvorenik koji je preuzeo mobilne telefone i da je u toku prikupljanje saznanja o svim ostalim vinovnicima predmetnog događaja.“

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika