Abiznis

U trci Vučelić, Nikezić, Franović i Ivanović

Na konkurs za izbor izvršnog direktora Luke Bar prijavili su se Zarija Franović, Željko Ivanović, Vladan Vučelić i Dragan Nikezić, saopšteno je iz barske kompanije.
U trci Vučelić, Nikezić, Franović i Ivanović
Srđa Popović
Srđa PopovićAutor
Nova PobjedaIzvor

Prijave su, kako je konstatovao Odbor direktora, dostavljene neposredno ili poštom, a oni će odlučiti saglasno svojim, zakonskim i statutarnim ovlašćenjima.

Konkurs je objavljen 8. novembra, sa rokom trajanja od 15 dana.

KANDIDATI

Zarija Franović je od jula prošle godine do sredine oktobra ove godine pokrivao poziciju izvršnog direktora, kada ga je smijenio Odbor direktora na čijem čelu je bio Anđelko Lojpur. Dragan Nikezić je do skoro bio direktor lučke kćerke firme hotel Sidro, a nakon smjene Franovića obavljao je funkciju vd direktora Luke Bar.

Vladan Vučelić je aktuelni direktor podgoričkog Vodovoda, kojem u decembru ističe mandat, a i dugogodišnji je šef podgoričkog DPS-a. Za mjesto izvršnog direktora konkuriše i Željko Ivanović, lučki radnik i funkcioner. On je prije segmentacije AD Luka Bar bio rukovodilac Službe priveza i odveza brodova, a potom je radio u Sektoru razvoja.

Nakon diobe preduzeća radio je u Port of Adria, gdje je i doktorirao, a potom se posvetio konsultantskim i predavačkim poslovima, a zatim i privatnom biznisu.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika