Turizam

Poglavlje 27 otvaramo 10. decembra

Crna Gora će na Međuvladinoj konferenciji u Briselu 10. decembra otvoriti poglavlje 27- Životna sredina i klimatske promjene, rekao je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.
Poglavlje 27 otvaramo 10. decembra
Portal AnalitikaIzvor

Kako je kazao, troškovi za to poglavlje iznosiće 1,6 milijardi eura. "Ovim smo dokazali da smo mi bili u pravu, a ne nevladin sektor koji je imao suprotne stavove“, rekao je Radulović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, ovo je uspjeh čitavog društva.

"Ovo je uspjeh čitavog društva. Bila je ozbiljna borba i ovo je uspjeh koji smo zaslužili kao nikada do sada. Da smo uništili Taru ne bismo ovo danas radili", kazao je Radulović.

Kako je rekao, da se činilo nešto što nije u skladu sa zakonom, "ne bismo ovo danas radili".

"Nekome su očigledno povjerovali, a nekom nijesu. Ovim je prepoznato da naš koncept ide u istom pravcu kao koncept država Evropske unije“, kazao je Radulović.

On je rekao da je nakon 27. ostaje još samo jedno poglavlje da se otvori, i da će sljedeću godinu obilježiti zatvaranje poglavlja.

"Ovo je značajan uspjeh za Crnu Goru i javno čestitam i zahvaljujem saradnicima. Takođe, zahvaljujem i našoj diplomatskoj mreži u EU kao i diplomatama zemalja Evropske unije i Vladinoj pregovaračkoj strukturi. Ovo je veliki korak u pregovaračkom procesu, a zadovoljstvo mi je što otvaramo Poglavlje 27 u 27. godini od proglašenja Crne Gore ekološkom državom", istakao je Radulović.

Portal Analitika