Društvo

Nova M: Najgledanija smo televizija u Crnoj Gori

Prema trenutno jedinim relevantnim i zvaničnim rezultatima gledanosti televizija u Crnoj Gori, koje sprovode Telekom i Ipsos, najgledanija televizija u Crnoj Gori je Nova M i to svakodnevno, od 9. oktobra otkada je počela sa emitovanjem kao nova nacionalna televizija. Nova M suvereno vlada medijskim nebom i u oktobru, ali i u novembru, posebno otkada je kablovski kanal Pink M jedan od mnogobrojnih kablovskih kanala, ušao u mjerenje, saopšteno je iz Nove M.
Nova M: Najgledanija smo televizija u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Crna Gora tako, kako navode, pokazuje da ipak teži kvalitetnim premium sadržajima, poput utakmica reprezentacije Crne Gore u okviru renomiranog takmičenja Liga nacija, najboljih regionalnih i turskih serija, kao i svjetskih show programa.

- Nova M je najgledanija televizija i u ukupnom trajanju sa sherom od 13% u novembru, a još dominantniji u prime time periodu od 18h do 23h sa sherom od 16, 44 %, na sta smo posebno ponosni.  Ovi rezultati kategorično demantuju navode vlasnika Pinka kako je kablovski kanal iz Pink portfolija najgledaniji. Naime jedan od kablovskih kanala, uprkos tome što emituje rijaliti program, koji je za nacionalne emitere zakonom zabranjen u Crnoj Gori, na najnižim je mjestima u ljestvicama gledanosti – ističe se u saopštenju Nove M.

Sporno je, kažu, što takav nekvalitetan i drastično jeftiniji programski sadržaj na kablovskom kanalu, od onoga što nudi nacionalna televizija Nova M gledaocima u Crnoj Gori, pokušava da preuzme dio marketinškog prostora Crne Gore.

- Podsjećamo tri komercijalne televizije – Nova M, Prva i Vijesti – obratile su se nadležnim agencijama i čelnim ljudima Države Crne Gore, ranije, tražeći zaštitu domaćeg televizijskog tržišta, kako se ne bi dogodilo da televizije koje emituju nezakonit program u Crnoj Gori, budu izjednačene sa nacionalnim emiterima – zaključuju iz Nove M.

Portal Analitika