Crna hronika

Medojević pravnim nasiljem stavljen u zatvor (VIDEO)

Dražen Medojević, branilac lidera Pokreta za promjene (PzP) i poslanika Demokratskog fornta (DF) Nebojše Medojevića, saopštio je da je njegov klijent „pravnim nasiljem stavljen u zatvor“.
Medojević pravnim nasiljem stavljen u zatvor (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

On je danas predao žalbu Apelacionom sudu na rješenje Višeg suda.

Akteri crnogorskog pravosuđa doveli su sebe u kompromitujuću, pravno nemoguću situaciju. Prekršen je Zakon o krivičnom postupku (ZKP). Imamo čistu sitauciju, u kojoj je Apelacioni sud ranije oslobodio Medojevića i Milana Kneževića i saopštio da ne može biti dozvoljena žalba Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Nezabilježeno je da je neko uhapšen i da mu se u policijskom autu da rješenje o hapšenju. Ovo je prvi put u istoriji crnogorskog pravosuđa da se političari hapse na ovakav način“, kazao je on na konferenciji za medije, poručujući da očekuje da se Apelacioni sud hitno o njihovoj žalbi.

Advokat je podsjetio da je poslanik DF-a uhapšen bez da mu je skinut poslanički imunitet.

drazenmedojevic

Uhapšen je jer je u Skupštini iznosi svoje stavove. Poslanicima je na ovaj način zabranjen govor u parlamentu. Medojević i Knežević su više puta dali iskaze kao svjedoci i rekli sve što znaju. Ovo sada je mučećenje i tortura. Niko ne razmišlja o posljedicama ovakvog postupanja“, upozorava Medojević.

Dušan Radosavljević, branilac Milana Kneževića, smatra da se rješenjm Višeg suda o hapšenju dvojice funkcionera DF-a ušlo u zonu apsurda.

Ova rješenja donijeta su 28. novembra i Nebojša Medojević je ukazao da postoje lica koja ga prate. Niko nije reagovao. Čekalo se da se izglasa Rezolucija (o poništenju odluka Podgoričke skupštine) i da onda bude uhapšen. Knežević je, sticajem okolnosti, ostao u Skupštini. Nadam se da će Apelacioni sud imati smjelosti i snage da donese odluku koju je već donio – da je žalba SDT-a bila nedozvoljena.  Sad to treba da potvrde. Medojević nije ni u pritvoru, ni u zatvoru, već je ovo nešto što se po ZKP-u zove 'stavljane u zatvor'“, naveo je on.

dusanradosavljevic

Advokat Miroje Jovanović kaže da se Viši sud u rješenju za hapšenuje Medojevića i Kneževića pozvao na praksu hrvatskih sudova iz 1997. godine.

Nekome je palo na pamet da nastavi progon lidera DF-a“, smatra on.

mirojejovanovic

Poslanik DF-a Branko Radulović rekao je da će poslanici tog političkog danas imati kontakte unutar Skupštine.

brankoradulovic

U toku je Kolegijum predsjednika Skupštine na kojem će se parlament odrediti. Danas i sjutra ćemo odrediti sudbinu DF-a. Želimo do kraja da budemo racionalni“, poručio je kratko Radulović.

Portal Analitika