Crna hronika

Viši sud: Medojević uhapšen po našem nalogu, zatvor čeka i Kneževića

Viši sud u Podgorici saopštio je danas da je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen po njihovom nalogu, kao i da će biti uhapšen i Milan Knežević. 
Viši sud: Medojević uhapšen po našem nalogu, zatvor čeka i Kneževića
Portal AnalitikaIzvor

Pritvor za Medojevića i Kneževića određen je dok ne pristanu da svjedoče, najduže dva mjeseca, objavljeno je na sajtu suda.

“Rješenjima vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici, a nakon ukidanja prethodnog rješenja od strane Apelacionog suda Crne Gore, po razmatranju spisa predmeta, žalbenih navoda i ukidnih razloga, uvažene su žalbe Specijalnog državnog tužilaštva i preinačena rješenja sudije za istragu ovog suda, pa je svjedocima K.M. i M.N., jer su pred Specijalnim državnim tužilaštvom i nakon što su bili novčano kažnjeni rješenjima vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici ponovo odbili da svjedoče u predmetima Specijalnog državnog tužilaštva, određeno stavljanje u zatvor”, navodi se u saopštenju.

Kako je dodala, zatvor traje dok Medojević i Knežević ne pristanu da svjedoče ili dok njihovo saslušanje postane nepotrebno ili dok se krivični postupak završi, a najduže do dva mjeseca računajući od dana hapšenja.

Viši sud u Podgorici je za Medojevića odredio pritvor u trajanju do dva mjeseca jer je odbio da svjedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugošineće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić primio mito u iznosu od 100.000 eura.

Kneževiću prijeti zatvor zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio mito u iznosu od 10.000 eura da mu ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.

 

Portal Analitika