Društvo

Kukavičić: Utvrdiće se ko je odgovoran

Uzrok oštećenja nasipa kod pružnog prelaza Ždrebaonik, zbog kojeg je željeznički saobraćaj između Podgorice i Nikšića u prekidu od srijede veče, utvrdiće naknadno stručna komisija - kazao je za Pobjedu direktor Direkcije za željeznice Miroslav Kukavičić.
Kukavičić: Utvrdiće se ko je odgovoran
PobjedaIzvor

Kako je rečeno iz Željezničke infrastrukture saobraćaj je obustavljen iz bezbjednosnih razloga, jer je prilikom izvođenja radova u okviru plana ukidanja putnog prelaza Ždrebaonik, te izrade pristupnog puta, potkopan nasip kod rijeke Moračice i odronjeno zemljište u dužini od 10 metara, zbog čega je oslabljen zid na metar i po kolosijeka. Kukavičić navodi da su uzrok oštećenja ovi radovi, ali i visok vodostaj rijeka Zete i Moračice, koje su, kako je kazao, dodatno potkopale nasip, usljed čega su se na njemu pojavile pukotine.

Putnike prevoze autobusima

Kako je kazala portparolka Željezničkog prevoza Amina Murić sve dok ponovo ne bude uspostavljen saobraćaj, prevoz putnika biće organizovan autobusima. - Htjeli smo da zaštitimo interese naših putnika. Autobusi će saobraćati po istom redu vožnje po kome je išao voz – kazala je Murić.

Portal Analitika