Abiznis

Chedy Luštica Bay hotel godine

Hotel Chedy Luštica Bay proglašen je za hotel godine na 14. dodjeli godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Award“.
Chedy Luštica Bay hotel godine
Portal AnalitikaIzvor
Dodjelu nagrada je večeras, u Vladinom domu na Cetinju, organizovala Nacionalna turistička organizacija (NTO), pod pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Kako je saopšteno iz NTO, dodijeljeno je ukupno pet nagrada i četiri priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unapređenju kvaliteta turističke ponude u ovoj godini.

Za hotel godine proglašen je Chedy Luštica Bay, za mali hotel godine tivatski La Roche, a za restoran godine Murano Restaurant u Hotelu Regent Porto Montenegro.

Plaža sezone je Drobni pijesak u Budvi, a manifestacija godine KotorArt festival.

U kategoriji priznanja WBA 2018, event destinacija je Porto Montenegro.

Za razvoj agroturizma priznanje je dodijeljeno Domaćinstvu Kljajić iz Berana, a za implementaciju standarda u hotelijerstvu HG Budvanska Rivijera.

Priznanje da domaći hotelski menadžment brend dobila je HG Casa del Mare iz Herceg Novog.

Đukanović je, na svečanosti povodom dodjele nagrada, rekao da je pažljivo osmišljena politika održivog razvoja u turizmu dala i daje odlične rezultate i doprinos ukupnom napretku Crne Gore.

Kako je naveo, Crna Gora je odgovornom investicionom politikom, uspjela da zadobije interesovanje najvećih svjetskih hotelskih brendova.

„Crna Gora svakim danom sve više postaje jedna od najprepoznatljivijih turističkih destinacija u ovom dijelu Mediterana“, kazao je Đukanović

Kako je naveo, o tempu razvoja i poboljšanju turističke ponude ubjedljivo govori činjenica da je u proteklih pet godina u Crnoj Gori otvoreno čak 115 hotela sa četiri ili pet zvjezdica.

„Ostvarili smo velike uspjehe u razvoju turizma, ali ne smijemo dozvoliti da nas to zavara. Danas u turističkoj ponudi nijesu dovoljni odlični hoteli, čisto more i uređene plaže, kvalitetna skijališta i prirodne ljepote“, istakao je Đukanović.

Sve to, kako je kazao, mora da prati razvijena infrastruktura, laka dostupnost destinacije, kvalitet zdravstvene zaštite, kulturni sadržaji, nivo bezbjednosti i opšte kulture u zemlji.

„Upravo na tome predano i sistematski radimo svih ovih godina. Obnavljamo postojeće i gradimo nove saobraćajnice. Radimo ubrzano na boljem avio, pomorskom i drumskom povezivanju sa ostatkom kontinenta“, rekao je Đukanović.
nto-milo2

On je kazao da je članstvom u NATO značajno učvršćena stabilnost i podignut nivo bezbjednosti građana.

„Radimo na unapređenju vladavine prava i pravne sigurnosti za sve koji posjećuju Crnu Goru ili u njoj žive. Posebno smo fokusirani na unapređenje sistema zdravstvene zaštite“, dodao je Đukanović.

Još ozbiljnije, ocijenio je on, treba raditi na osposobljavanju nacionalne radne snage, koja može zadovoljiti tržište rada u turizmu na odgovarajućem nivou, kako bi se smanjila zavisnost od uvoza radnika.

Sve više se, rekao je Đukanović, osjeća potreba za unapređenjem proizvodnje hrane, u skladu sa ponudom hotela i rizorta, kako bi obje privredne grane osnažili, učinili konkurentnijim i turistima ponudili autentične crnogorske proizvode.

„Vjerujemo da je ovo pravi put i za brže dostizanje evropskog kvaliteta života naših ljudi, za otvaranje novih radnih mjesta, i za uvećanje BDP-a“, kazao je Đukanović.

On je ocijenio da, u tom kontekstu, nagrada „Wild Beauty Award“ iz godine u godinu dobija veći smisao i značenje.

„Zato sa zadovoljstvom čestitam svim dobitnicima, kao i svima nominovanima, svima koji svojim posvećenim odnosom doprinose modernom razvoju turističke djelatnosti u Crnoj Gori“, zaključio je Đukanović.

 

Portal Analitika