Ostalo

Ragbi turnir za mlađe kategorije u Porto Montenegru

Ragbi klubovi Arsenal iz Tivta i RK Podgorica u saradnji sa Knightsbridge školom u Tivtu po prvi put će organizovati turnir za mlađe kategorije na kojem će nastupiti mladi ragbisti Arsenala i Podgorice. 
Ragbi turnir za mlađe kategorije u Porto Montenegru
Portal AnalitikaIzvor

Turnir će biti održan na novom sportskom terenu u Porto Montenegru, u nedjelju 2. decembra, s početkom u 12 časova.

"U ragbi klubu Arsenal trenutno imamo dvije uzrasne kategorije i to seniore i juniore. Što se tiče juniora tokom decembra ćemo imati dva prijateljska turnira, gdje ćemo najviše raditi na promociji kako bi se djeca na pravi način upoznala sa ovim novim i sve popularnijim sportom koji je kod nas još u razvoju", kazao je trener mlađih kategorija Arsenala Mitar Bošković.

Trener RK Podgorica Danilo Ćeranić kazao je da se njihovi mladi igrači raduju početku takmičenja sa mlađim kategorijama. 

"U klubu vlada velika pozitivna trema. Upravo su ove selekcije temelji svakog sporta pa tako i ragbija. U cilju ustoličenja ragbija kao pravog sporta sa svim selekcionim procesima i potrebnim nivoom ozbiljnosti nadamo se dugogodišnjoj saradnji sa drugim klubovima kako u zemlji tako i van nje. Igrači koji su ponikli u RK Podgorica su već afirmisani profesionalni igrači u inostranstvu i predstojeći period ćemo iskoristiti za stvaranje novih igrača", kazao je Ćeranić.

Naredni turnir mladih kategorija crnogorskih ragbi klubova planiran je za 15. decembar, u Podgorici.

Portal Analitika