Društvo

ISPRAVLJEN NETAČNI TEKST

Tivat nije dobio Titov spomenik

Prvobitno objavljena informacija Portala Analitika 29. novembra 2018. godine je bila netačna, naslov i tekst "Tivat dobio Titov spomenik". Ovaj tekst je demanti, ispravka netačnih navoda - naslov i tekst su promijenjeni, odgovaraju činjenicama i prezentirani su na način da se uoči da je izvršena ispravka prethodno netačnih navoda. Netačnu tvrdnju da je Tivat dobio Titov spoemnik su prenijeli brojni mediji. Istina je da TIVAT NIJE DOBIO TITOV SPOMENIK!

Tivat nije dobio Titov spomenik Foto: Izvor: Fejsbuk
Portal AnalitikaIzvor

Portal Boka news objavio je netačnu vijest da je u Tivtu postavljen spomenik Josipu Brozu Titu, na osnovu fotografije sa društvenih mreža.

Istina je da je riječ o figurici koju je autor fotografije postavio na šetalište i fotografisao iz ugla iz kojeg nije moguće precizno utvrditi njenu visinu, čime je čitaoce doveo u zabludu.

ORIGINALNI NETAČNI TEKST OBJAVLJEN NA PORTALU ANALITIKA

Tivat dobio Titov spomenik

Josip Broz Tito dobio je spomenik na šetalištu i gradskoj rivi u Tivtu, javlja Boka news.

Spomenik je postavila NVO Generalni Konzulat Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije iz Tivta povodom 29.novembra Dana Republike. 
Generalni konzul SFRJ Marko Perković kazao je da su Tivćani na ovaj način simbolično pretekli Podgoričane.

“Na ovaj način smo zadali domaći zadatak podgoričkom gradonačelniku Ivanu Vukoviću koji je obećao postavljanje Titovog spomenika u nekadašnjem Titogradu”, navodi Perković.

 

 

Portal Analitika