Društvo

Crveni krst predstavio mobilnu aplikaciju "Pomozi sebi i drugima"

Crveni krst Crne Gore je danas organizovao konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni ovogodišnji rezultati rada organizacije, kao i mobilna aplikacija "Pomozi sebi i drugima".
Crveni krst predstavio mobilnu aplikaciju "Pomozi sebi i drugima"
Portal AnalitikaIzvor

Kako je konferencija za medije održana na Dan Crvenog krsta Crne Gore, 29. novembar, kada počinje i manifestacija Dani Crvenog krsta, koja traje do 6. decembra, tako su na njoj biti predstavljene i aktivnosti čije je realizovanje planirano u ovim danima.

Kreiranje aplikacije je imalo za cilj da svima zainteresovanima pruži detaljne informacije iz domena djelovanja Crvenog krsta, a koje se odnose na reagovanje u redovnim i vanrednim okolnostima. Informacije koje korisnici budu preuzeli putem aplikacije, u potrebnom trenutku mogu pomoći samim korisnicima ili nekome u njihovom okruženju i ujedno im pružiti informacije kako oni mogu korisno djelovati i biti društveno odgovorni (npr. ko su socijalno najugroženije grupe i kako im pomoći; ko, koliko često i na koji način može dobrovoljno dati krv; kako postupati u slučaju različitih elementarnih nepogoda; kako pružiti prvu pomoć i sl). Aplikacija je izrađena uz podršku Telenor fondacije, kroz konkurs "Uključi se digitalno".

Na konferenciji se prisutnima obratila generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak, koja je Telenor fondaciji uručila zahvalnicu za doprinos ispunjavanju humanitarnih zadataka i misije Crvenog krsta.

 

 

Portal Analitika