Muzika

KIC pop hor ekranizovao “Bilećanku”

Prvi spot KIC pop hora za pjesmu “Bilećanka” promovisan je danas na konferenciji za medije, a večeras će ga premijerno, na velikom platnu, pogledati i prepuni auditorijum u Velikoj sali KIC-a, na jubilarnom desetom koncertu “Bez dileme antifašizam”.
KIC pop hor ekranizovao “Bilećanku”
Portal AnalitikaIzvor

Simbolično, spot je predstavljen na 29. novembar nekadašnji Dan republike, a na isti dan prije tačno godinu dana, KIC POP HOR je crnogorskoj javnosti predstavio projekat  “BEZ DILEME - ANTIFAŠIZAM” koji je naišao na sveopšte oduševljenje i riječi hvale. Režiju spota potpisuju Nikola Vukčević i produkcijska kuća “Galileo”,  a sniman je na lokaciji kod spomenika Partizanu borcu na Gorici,  kamenoloma u Spužu / preduzeće MERMER/  i u KIC-u “Budo Tomović’’.

Uz isticanje da je KIC POP HOR za kratko vrijeme postigao popularnost među domaćom publikom i regionalni uspjeh, menadžerka KIC pop hora mr Snežana Burzan kazala je da je ovaj spot još jedna potvrda toga. „Spot za pjesmu „Bilećanka“ je pravo umjetničko zvučno i vizuelno remek djelo, a ovaj hor se jedini u Crnoj Gori, možda i šire može, pohvaliti sopstvenim spotom. Sve to je  rezultat istinskog rada i truda,  ali i puno odricanja svih članova hora, uz  neizostavnu podršku saradnika i naravno ljubavi prema muzici, koja nas pokreće'', istakla je Burzan.

2

 

Dirigent hora Saša Barjaktarović je kazao da ekranizacija ''Bilećanke'' nije slučajna, jer baš ova pjesma izaziva najviše emocija i kod hora i kod publike. Istakao je da  je ponosan na cijeli projekat ''Bez dileme  - antifašizam'', cijeli horski ansambl i ovaj spot - kao svojevrsnu krunu svega.

 U uključenju video linkom, reditelj spota Nikola Vukčević kazao je da je sama pjesma bila dovoljno inspirativna, a uz sjajne vokale i muziku je nastao jedan lijep spot,  što će i publika prepoznati.

Sanja Radusinović u ime NU ''Kutak'', osnivača hora, poručila je da ovo nije običan projekat niti običan hor i dodala da će ''nastaviti da i dalje iznenađuju, nasmijavaju i izmamljuju suzu, ali i  reafirmišu najljepše ideje Planete - antifašizam, slobodarstvo i ljubav među ljudima.’’

 

 

Aranžaman za ‘’Bilećanku’’ je uradio Saša Gajić koji je kazao da je ovim spotom i cijelim projektom KIC pop hor postavio jedan visok nivo, koji treba održati, ali i dodao da se nada novoj saradnji sa horom.

Večeras od 20 časova, KIC POP hor  će deseti put pred prepunim gledalištem izvesti svoj anitfašistički reprtoar. Na koncertu će  pored predstavljanja spota za ''Bilećanku'', nastupiti i gost iznenađenja, a učestvuju i: orkestar Počasne garde Vojske Crne Gore pod dirigentskom palicom Mila Belevića,  ženska klapa ‘’Alata’’ koju vodi prof. Zoja Đurović,  hor  i balerine Umjetničke škole za muziku i balet “Vasa Pavić”,  plesna trupa Allegro i koreografkinja Viktorija Strugar, folklorni ansambl KIC-a ‘’Budo Tomović’’ sa koreografom Eminom Đečevićem, solisti: Marina Cuca Franović, Renata Perazić, Andrijana Božović, Jovan Vuković, Nadežda Petrović Sredanović, Dubravka Živković, kao i instrumentalisti Enes Tahirović (klavir) i Darko Kolanda (violončelo). 

Portal Analitika