Marketing

Wizz Air otvorio novi trening centar vrijedan 30 miliona eura

WizzAir, avio-kompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni prevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, danas je obilježio otvaranje novog, najsavremenijeg Trening centrau Budimpešti koji se prostire na površini od 3.800 kvadratnih metara. Zvanična ceremonija otvaranja predstavlja važnu prekretnicu u istoriji ove avio-kompanije.
Wizz Air otvorio novi trening centar vrijedan 30 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Novi Trening centar kompanije Wizz Air, koji je sagradio WING, vodeća mađarska firma za nekretnine, predstavlja jedan od najnaprednijih trening centara u Evropi, opremljen sa dva simulatora cijelog leta aviona tipa A320 CAE 7000XR. U okviru desetogodišneg ugovora, firma CAE pruža usluge vođenja trening centra za Wizz Air, uključujući rukovanje i održavanje trenažne opreme u novom objektu. Trening centar se takođe može pohvaliti najmodernijim Trenažerom za hitnu evakuaciju kabine koji je obezbjedila firma TFC, kao i Trenažer u slučaju požara najnovije generacije tipaV9000 Commander firmeFlame Aviation. Ovo je integrisani centar,gdje svi piloti i kabinsko osoblje mogu da se obučavaju.

Kapaciteta do 300 polaznika dnevno – iz svih djelova Wizz Airove mreže – u najnovijemtrening centru u regionu mogu da se održavaju predavanja u učionici kao i vježbe simulacije leta i kabine. Početni iredovni treninzi na zemlji i rangiranje po tipu su takođe dio ponude obuke.

2911wizzair2

U okviru novog Trening centra se nalazi i Wizz Air pilotska akademija, otvorena u Budimpešti u septembru, koja mladim i ambicioznim ljudima sa malo ili nimalo letačkog iskustva nudi jedinstvenu priliku da steknu pilotsku dozvolu za komercijalne letove i mogućnost da rade kao piloti u Wizz Airu. Kao dio ovog programa, WIZZ će podržati sve polaznike koji suupisali ovaj program i koji ispunjavaju određene uslove tako što će finansirati dio njihove školarine kako bi im olakšao započinjanje pilotske karijere. Kvalitetne treninge po standardima Wizz Aira će sprovoditi pilotske škole sa kojima se sklopi ugovor.

Otvaranje novog Wizz Air trening centra predstavlja investiciju vrijednu preko 30 miliona eura, kao i investiciju u talente svjetske klase koji sada mogu da ostvare svoje snove i postanu piloti ili članovi kabinskog osoblja u ovom najmodernijem kompleksu koji se nalazi na odličnoj lokaciji u centralnoj Evropi, tačnije u Budimpešti. Uz mogućnost dodavanja i trećeg simulatora, ova kompanija je na putu da ostvari rekordan rast i ispuni svoj cilj da postane avio-prevoznik sa 300 aviona.

2911wizzair3

„Wizz Air se ponosi vrhunskom bezbjednosnom kulturom i drago nam je što otvaramo ovaj potpuno nov, najsavremeniji trening centar ovdje u Budimpešti, koji predstavlja prekretnicu u istoriji naše avio-kompanije. Ovaj novi objekat u kom se nalazi Wizz Air pilotska akademija i u kom se održavaju redovni treninzi za naše osoblje predstavlja uvod u novu eru u obuci i dokazuje da je Wizz Air spreman da postane avio-kompanija sa trista aviona i deset hiljada članova avio-posade koja prevozi sto miliona putnika godišnje. Srećni smo što talenti svjetske klase iz cijele Wizzove mreže dolaze u Mađarsku i što obučavamo letačko osoblje budućnosti u ovom modernom i sveobuhvatnom trening centru”, izjavio je ovim povodom Jožef Váradi, generalni direktor Wizz Aira.

2911wizzair4

Privilegija je biti danas ovdje i slaviti zvanično otvaranje Wizz Airovog novog najmodernijeg trening centra u Budimpešti. Već dugo sarađujemo sa Wizz Airom kao njihov partner u obuci i drago nam je što ćemo dodatno učvrstiti odnose pružanjem usluga vođenja trening centra i dva nova simulatora cijelog leta za avione tipa Airbus A320. Radujemo se daljem razvoju naših odnosa u narednih deset godina”, rekao je MarkParent, predsjednik i generalni direktor firme CAE.

„Wingje vodeća firma u oblasti nekretnina u Mađarskoj. Naš cilj kao dugoročnog, stabilnog partnera je da obezbjedimorješenjasvjetske klase za velike korporacije koje posluju u Mađarskoj. Wizz Air je jedna od tih kompanija, jedan od evropskih tržišnih lidera koji je prisutan u Mađarskoj. Novi Wizz Air trening centar sa najsavremenijom tehnologijom je od strateške važnosti za mađarsku ekonomiju. Wing je izradio ovaj prjekat na osnovu dugoročnog zakupa Wizz Airu. Objekat je u neposrednoj blizini međunarodnog aerodroma Franc List u Budimpešti i predstavlja najmoderniji trening centar u oblasti vazduhoplovstva u Mađarskoj i širom regiona. Wing je posvećen stvaranju dugoročne arhitektonske, funkcionalne i ekonomske vrijednosti kroz razvoj i upravljanje našim nekretninama, što pokazuju i naši najnoviji projekti kao što su nova centrala Telekoma, novo sjedišteEricssona, nedavno otvoren hotel Ibis Stylesna aerodromu u Budimpešti i sada novi Wizz Airov trening centar”, izjavio jeNoa Štajnberg, predsednik Upravnog odbora i generalni direktor firme WING.

Portal Analitika