Košarka

Klark: U meču sa CSKA smo pokazali da možemo protiv svih

Desetkovani, sa svega osam igrača, košarkaši Budućnosti krenuli su rano jutros za Atinu na megdan trostrukom osvajaču Evrope, grčkom Olimpijakosu.
Klark: U meču sa CSKA smo pokazali da možemo protiv svih
Portal AnalitikaIzvor

Tim Aleksandra Džikića bez reprezentativnog kvarteta (Ivanović, Suad Sehović, Popović i Barović koji će se ekipi priključiti na dan utakmice), te povrijeđenih Zorana Nikolića i Alekse Ilića, petak veče (20:30h) i vrelu atmosferu u Pireju čeka prilično opušteno nakon velikog trijumfa nad CSKA, nakon kojeg će i tim Dejvida Blata morati da se zamisli.

I najozbiljnije shvati sudar sa regionalnim prvakom.

“Čeka nas još jedan veliki tim, sa izvrsnim rosterom, iskusnim igračima, ali to nas tjera da budemo na najvećem nivou, da se nadmećemo sa njima”, rekao nam je sinoć pred početak treninga u “Morači” Erl Klark, a onda dao recept za potencijalno iznenađenje u dvorani Mira i prijateljstva:

“Pokušaćemo da igramo našu igru, sa akcentom na odbranu, jer iz dobre odbrane sve dolazi”.

Na jednoj strani Spanulis, Printezis, Papanikolau, Milutinov…, na drugoj trojkaška ekspedicija plavih Džekson, Erl Klark, Gordić, Danilo Nikolić, Ivanović…

“Može se reći da smo uhvatili pravi ritam nakon lošijeg starta sezone. Hemija u svlačionici je izvanredna, imamo kvalitetan sastav, igrače koji su igrali na top nivou, napredujemo iz dana u dan. Mislim da sa svakim možemo da igramo, pokazali smo to i protiv CSKA. Zašto da bude drugačije protiv Olimpijakosa”, jasan je nekadašnji krilni centar Los Anđeles Lejkersa.

Na startu sezone (posebno u meču sa Žalgirisom) Erl Klark je bio na meti navijača “Moraču” su parali zvižduci, ali na tridesetogodišnjaka iz Nju Džersija to nije mnogo uticalo.

“Zaista me nije uznemirilo. Znao sam da će biti bolje i meni i ekipi. Tim je uvijek na prvom mjestu, ostalo je manje bitno”, poentirao je Klark.

Portal Analitika