Ostalo

Promocija knjige "Psihologija sporta - primjeri dobre prakse" u Beogradu

Promocija knjige "Psihologija sporta - primjeri dobre prakse", sportskog publiciste Zorana Poleksića, biće upriličena 12. decembra u 19 sati, u beogradskom Domu omladine.
Promocija knjige "Psihologija sporta - primjeri dobre prakse" u Beogradu
Portal AnalitikaIzvor

Psihologija sporta je posljednjih godina vrlo aktuelna i u svijetu i u regionu, a autor je tretira na način razumljiv široj publici i prikazuje najznačajnije aktivne sportske psihologe u ovom trenutku u regionu bivše Jugoslavije.

Magistar Zoran Poleksić, sportski publicista i novinar, autor je dvadeset i tri naslova iz oblasti sporta. Već prva knjiga ovog autora o nekada najboljem sportisti Jugoslavije Matu Parlovu, doživjela je više reizdanja i odličan prijem u regionu, a mnogi njegovi naslovi promovisani su u više evropskih zemalja.

Posljednju knjigu o Psihologiji sporta, autor posvećuje svom prijatelju, glumcu Draganu Nikoliću.

O knjizi govore:

Prof. dr Ljubiša Lazarević, doajen psihologije sporta u Srbiji i nekadašnjoj Jugoslaviji; nekada redovni profesor i prodekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, psiholog Olimpijskih selekcija Jugoslavije sedamdesetih i osamdesetih godina; osnivač Više škole za sportske trenere u Beogradu, aktuelni predsjednik Savjeta Visoke sportske i zdravstvene škole u Beogradu, autor nekoliko knjiga i preko stotinu naučnih i stručnih radova iz psihologije sporta.

Magistar Tadija Kačar, nekadašnji evropski, svjetski i olimpijski vicešampion u boksu, svojevremeno selektor bokserske reprezentacije Srbije i Crne Gore, predavač na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu i autor većeg broja stručnih radova.

Prof. dr Goran Kasum, osvajač medalja na evropskim i svjetskim šampionatima u rvanju, nekadašnji selektor Rvačke reprezentacije Srbije, aktuelni predsjednik Rvačkog saveza Beograda; redovni profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu, autor većeg broja naučnih i stručnih radova i nekoliko knjiga.

Prof. dr Marijana Mladenović, nekadašnji i aktuelni psiholog nekoliko nacionalnih sportskih saveza Srbije i saradnik Olimpijskog komiteta, profesor na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi u Beogradu i vanredni profesor na Fakultetu sportskih nauka u Banjaluci; osnivač Centra za sportsku psihologiju u Beogradu, aktivni član eminetnih evropskih i svjetskih asocijacija sportskih psihologa, autor brojnih naučno-stručnih radova i tri monografije iz oblasti motivacije.

 

Portal Analitika