Kultura

Bogdanović: Moramo štititi medije koji imaju nacionalnu frekvenciju

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović izjavio je povodom inicijative tri televizie da se zaštiti crnogorsko medijsko tržište i da se kablovskom operateru Pink M ne doyvoli da prodaje reklamni prostor u Crnoj Gori, da Crna Gora mora štititi one medije koji imaju nacionalnu frekvenciju.
Bogdanović: Moramo štititi medije koji imaju nacionalnu frekvenciju
Portal AnalitikaIzvor

„Svakako to je nadležnost Agencije za elektronske medije (AEM), ali svakako da Ministarstvo treba nužno da posreduje u rješavanju ovog pitanja jer moramo štititi one medije koji imaju nacionalnu frekvenciju, i siguran sam da će Agencija u narednih nekoliko dana dati odgovor na to pitanje“, kazao je Bogdanović na konferenciji za novinare na Cetinju.

Tri televizije - Vijesti, Prva i Nova M - zatražile su od AEM-a da propiše uslov kako samo oni koji proizvode program u Crnoj Gori i to u procentu ne manjem od zahtijevanog nacionalnom frekvencijom mogu prodavati reklame u Crnoj Gori.

Vlasnik Pinka Željko Mitrović je kazao da njihova inicijativa predstavlja kršenje Ustava, ali i Evropske konvencije prekograničnoj televiziji te se u stvari zalažu za zabranu konkurencije.

 

Portal Analitika