Društvo

Ekipe gradskog Zelenila na više lokacija na terenu

U prthodnih nekoliko dana Zelenilo d.o.o. Podgorica je nastavilo sa svojim redovnim aktivnostima, tako je u ovom periodu nastavljeno košenje i grabuljanje na Cetinjskom i Nikšićkom putu, na istoj lokaciji orezivana je i živa ograda i žbunje.
Ekipe gradskog Zelenila na više lokacija na terenu
Portal AnalitikaIzvor

Osim navedene lokacije košenje i grabuljanje je izvedeno i na sljedećim lokacijama: Most Union Bridž, zelene površine ispred stare zgrade Vlade Crne Gore na navedenim lokacijama je orezivana i živa ograda i žbunje. Na lokaciji park šume Ljubović ( zajednička akcija Glavnog grada, Zelenila d.o.o. i agencije“Comfortably Numb”)  izvedeni su radovi na košenju , grabuljanju, uklanjanju samoniklog rastinja, podizanje krošnji drveća kao i iskopu sadnih jama za sadnju drveća kao i sadnja drveća. Košene su i zelene površine ispred zgrade Agencije za razvoj Podgorice, Bulevaru Jovana Tomaševića (orezana i živa ograda i žbunje), dječije igralište u J. Tomaševića, Ulica 13 jula, Bulevar Jola Piletića. U ulici Meše Selimovića (blokovsko zelenilo) izvedeni su radovi na košenju, grabuljanju, uklanjano je samoniklo rastinje i orezivana živa ograda.

Poslovi na orezivanju i podizanju krošnji drveća izvedeni su na sljedećim lokacijama: Hercegovačka ulica, Njegoševa ulica, Ulica Bikeška, Vučedolska ulica, Ulica 19 decembra, Njegošev park, Dječiji park. U Bulevaru Jola Piletića izvedeni su radovi orezivanja drveća i žbunja, takođe ankerisane su i drvoredne sadnice.

Osim navedenih aktivnosti nastavljeni su i redovni poslovi održavanja gradskih parkova (čišćenje, grabuljanje, okopavanje sadnica žbunja i žive ograde.

Portal Analitika