Društvo

Iz SSCG isključeni Sindikat Glavnog grada i Uprave inspekcijskih poslova

Na sjednici održanoj prije dva dana GO Sindikata Uprave i Pravosuđa Crne Gore je donio odluku da iz Granskog sindikata budu isključeni Sindikalna organizacija Glavnog grada čiji je predsjednik Dragović Goran i Sindikalna organizacija Uprave inspekcijskih poslova čiji je predsjednik Šestović Mijat, zbog, kako je navedeno, kršenja Statuta SUPCG - odnosno zbog neprosljeđivanja uplata članarine članova njihovih sindikalnih organizacija, a nakon više upozorenja na poštovanje Statuta.
Iz SSCG isključeni Sindikat Glavnog grada i Uprave inspekcijskih poslova
Portal AnalitikaIzvor

''Samim tim članovi ove dvije sindikalne organizacije neće ubuduće više biti ni dio Saveza Sindikata Crne Gore, te po tom osnovu gube sva prava i povlastice koje su imale do sada. U kontekstu formiranja novog takozvanog sindikata na čelu sa Dragović Goranom, do pomenute sjednice nismo dobili niti jednu odluku bilo koje Sindikalne organizacije da istupaju iz našeg Granskog sindikata, samim tim nismo statutarno ni bili u mogućnosti da isključimo bilo koga. Donijeta je odluka da do 13. decembra 2018. sve Sindikalne organizacije čiji su predstavnici bili na sastanku u organizaciji isključenog Gorana Dragovića nam dostave odluku da istupaju iz našeg Granskog sindikata , a ukoliko do navedenog termina to ne urade smatraće se da su isključeni''- navodi se u saopštenju koje potpisuje Nenad Rakočević, predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa.

Napominju da su, na osnovu sredstava javnog informisanja, sa pomenutog sastanka došli do saznanja da je sedam predstavnika Sindikalnih organizacija učestvovalo na navedenom sastanku, dok za za ostale, kako kažu, ne znaju ni ko su, odnosno neki uopšte ne pripadaju našem sindikatu.

''Međutim ponašajući se odgovorno kao i uvijek naknadnim traženjem izjašnjenja organa data je poslednja mogućnost svima njima da ostanu pod okriljem pravog i reprezentativnog sindikata, gdje je i mjesto članstvu navedenih Sindikalnih organizacija. Najvažnija odluka sa sjednice Glavnog Odbora Sindikata Uprave i Pravosuđa CG je da se zbog novonastale situacije zakaže već planirani prijevremeni Kongres odnosno izbori gdje će se usvojiti novi statut i pokazati zadovoljstvo ili eventualno nezadovoljstvo dosadašnjim radom rukovodstva Granskog sindikata, gdje je Predsjedništvo već zaduženo da radi na pripremi pomenutog Kongresa''- zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika