Fudbal

Rasplet ili još veći zaplet

Da će Liverpul, Pari Sen Žermen i Napoli u grupi C do kraja voditi borbu za prolaz u osminu finala bilo je sasvim očekivano, ali niko nije vjerovao da će dva kola prije kraja u igri biti i Crvena zvezda, posebno nakon ubjedljivih poraza u Francuskoj (6:1) i Engleskoj (4:0).
Rasplet ili još veći zaplet
ArenaIzvor

Međutim, šampion Srbije je senzacionalnom pobjedom nad ,,redsima“ u Beogradu (2:0) napravio totalnu ,,zbrku“. Vicešampion Evrope je sada pod imperativom - ne smije da izgubi večeras u Parizu jer bi u suprotnom morao da pobijedi Napoli u posljednjem kolu i to makar dva razlike. Ekipa Jirgena Klopa bi, istina, večeras mogla da ovjeri prolaz ukoliko savlada ,,svece“, a Zvezda ne slavi u Napulju.

 - Došli smo da pobijedimo. Ništa nas drugo ne zanima. Znamo kakav je PSŽ, ali interesuje nas jedino da odigramo najbolje što možemo i obradujemo navijače - kazao je Klop. ,,Redsi“ su u prvom kolu slavili 3:2 golom Firmina u finišu. - Nećemo igrati na remi, želja nam je da odigramo dobar meč i pokušamo da pobijedimo. Svjesni smo što bi to moglo da nam donese - poručio je Virdžil van Dajk. San PSŽ-a o trofeju Lige šampiona mogao bi prerano da bude ugašen ukoliko večeras izgubi, a Napoli osvoji tri boda. Dobra vijest za ,,svece“ je što su Nejmar i Mbape 100 odsto spremni.

- U odnosu na naš prvi duel, sada imamo više samopouzdanja. Čeka nas veliki izazov protiv prošlosezonskog finaliste Lige šampiona. Igraćemo sa mnogo strasti pred našim navijačima, a normalno je da osjećamo pritisak, kao u svakom meču. Ovo je odlučujuća utakmica i vjerujem u pobjedu. Važno je da ne gubimo koncentraciju, ali da istovremeno ostanemo opušteni - istakao je trener Tomas Tuhel. Napoli je na startu LŠ odigrao bez golova sa Zvezdom u gostima i tada se činilo da bi to moglo skupo da ga košta. ,,Crveno-bijeli“ su, ipak, uspjeli da ,,zakinu“ i Liverpul, pa tim Karla Anćelotija večeras ima veliku šansu da dođe na korak do prolaza. Novi kiks protiv autsajdera grupe je zabranjen. - Mislim da mnogi potcjenjuju Zvezdu. Ona ima dobar tim - rekao je Anćeloti.

- Još su u igri za plasman u osminu finala. To najbolje govori o njima. Čeka nas važan meč, ali ne i odlučujući. Moraćemo da budemo efikasni jer će biti malo prostora u odbrani rivala. Zvezda je u Napulj doputovala bez kapitena Vujadina Savića, crnogorskog reprezentativca Filipa Stojkovića, napadača Ričmonda Boaćija, a nijesu velike šanse da zaigra junak trijumfa nad Liverpulom, Milan Pavkov. Ipak, Vladan Milojević i igrači imaju pravo da vjeruju u još jedno čudo.

- Na nekih 260 kilometara odavde, u Bariju, Crvena zvezda je postala evropski prvak. Zato nemamo čega da se plašimo. Gospodin Anćeloti je vrhunski trener od kojeg mi mlađi možemo mnogo da naučimo, a Napoli sjajna ekipa. Mnogo ih poštujemo. Jedino što tražim od igrača je da vjeruju i uživaju u svakom trenutku na terenu jer vjerujem u njih - istakao je Milojević. U drugim grupama nema toliko dilema. Borusija Dortmund i Atletiko Madrid su na korak od plasmana iz grupe A jer im protiv Briža, odnosno Monaka treba bod. U glavnom gradu Španije izostaće duel Stefana Savića i Stevana Jovetića jer napadač ,,kneževa“ još nije spreman. U grupi B, Interu je remi na gostovanju Totenhemu dovoljan za prolaz, koji je već ovjerila Barselona pred meč sa PSV-om. Osminu finala trebalo bi da rezerviše i Porto u grupi D, a mogao bi zajednički da je proslavi sa Šalkeom ukoliko Galatasaraj ne pobijedi Lokomotivu u Moskvi.

Portal Analitika