Crna hronika

Vještaci da utvrde da li Sarvan može da prati suđenje

Početak suđenja Emiru Sarvanu, optuženom za ubistvo tetke Durije Pojatić, ponovo je odgođen za 5. februar kako bi se vještaci izjasnili da li je sposoban da prati tok postupka.
Vještaci da utvrde da li Sarvan može da prati suđenje
PobjedaIzvor

Sarvan je juče ponovo negodovao zbog prisustva novinara i tražio izuzeće vijeća i tužiteljke Tatjane Begović što je sud još ranije odbio. Osim toga, Sarvan je ponovo tražio da mu „sudi Osnovni sud kao Nerminu Šišiću“. - Pozdravljam sve prisutne. Ja sam tražio da se suđenje zatvori za javnost i insistiram da mi se sudi pred Osnovnim sudom. Hoću i da se Tatjana Begović isključi iz predmeta - kazao je okrivljeni.

Advokat Damir Lekić, koji zastupa Sarvana, juče je tražio odgađanje pretresa zbog, kako je kazao, narušenog zdravstvenog stanja okrivljenog o čemu postoji i medicinska dokumentacija. Sarvan ni na prethodnom ročištu nije iznio odbranu jer je tražio izuzeće njegove advokatice Azre Jasavić. On je od advokatice tražio da mu obezbijedi prvostepeno suđenje u Strazburu ili Hagu i pored njenog objašnjenja da se Evropskom sudu može obratiti kada se okončaju postupci pred domaćim sudovima.

Portal Analitika