Politika

Đukanović: EU da ohrabri rad Radne grupe

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović izjavio je danas u Evropskom parlamentu  da mnoge preporuke institucija Evropske unije nisu realizovane kao i da u Crnoj Gori nema snage za borbu protiv korupcije i kriminala.
Đukanović: EU da ohrabri rad Radne grupe
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da EU mora snažno da ohrabri rad Radne grupe za dogradnju izbornog zakonodavstva, kako bi se popravio ambijent pred održavanje sledećih parlamentarnih izbora koji su za dvije godine.

„Mi mislimo da je to poslednja šansa da dođe do demokratizacije Crne Gore. Mi zaista drugu alternativu ne možemo da vidimo. Moraju se konačno postaviti u Crnoj Gori demokratski standardi i procedure koje se moraju poštovati, i ne smiju da važe dvostruki standardi, jedni za vlast a drugi za opoziciju“, rekao je on. 

On im je kako je rekao obratio na srpskom jeziku, „jeziku koji govori većina građana Crne Gore ali koji, nažalost, nije službeni jezik“.

„Naša politička grupacija, Demokratski front, najprogonjenija je politička grupacija u čitavoj Evropi. Našim liderima se sudi, oni se hapse, oduzimaju im se pasoši. Da su Andrija Mandić i Milan Knežević mogli da dobiju pasoše vjerovatno bi danas oni bili u prilici da vas pozdrave“, rekao je on.

Kako je dodao, još uvijek postoji snažna diskriminaciju po nacionalnoj, jezičkoj i vjerskoj osnovi. 

„Samo da znate da srpskog naroda u Crnoj Gori ima preko 30% a svega 5% pripadnika tog naroda radi u državnoj administraciji“, rekao je on.

 

Portal Analitika