Politika

Formirani Opštinski odbori PIR-a u Baru , Budvi i Kotoru

U Baru  , Budvi i Kotoru , uz prisustvo  članova Predjedništva Partije penzionera, invalida i restitucije-PIR CG , formirani  Opštinski odbori Partije PIR-a.
Formirani  Opštinski odbori  PIR-a u Baru  , Budvi i Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Za predsjednika opštinskog odbora PIR-a u Baru, izabrana je poznata sindikalna aktiviskinja SENKA RASTODER. U Budvi je za predsjednika Odbora PIR-a izabran doktor Božo Vujičić, inače predsjednik GAB, čime je došlo do ujedinjenja Gradjanske akcije Budva i PIR-a. U Kotoru je izabran za predsjednika opštinskog odbora PIR-a MARKO KAMPE, koji je ujedno izabran za POČASNOG  predsjednika Partije PIR, jer je to bio prvi predsjednik partije crnogorskih penzionera. SvI  predsjednici opštinskih odbora su i članovi Glavnog odbora Partije PIR-a.

Zajednička konstatacija  ovih  odbora ,kao i Glavnog odnbora PIR-a ,je  da građani u Crnoj Gori sve lošije žive, a penzije rastu godišnje jedva po jedan euro, što je nedavno izjavio i resorni ministar.  Ukazano je  da minimalna penzija nije 125 eura već da  ima penzionera i sa primanjima ispod 100 eura, da je   veliki broj lica u stanju socijalne potrebe, niski dečiji dodaci i druga socijalna davanja,  a uz to neadekvatna  i skupa zdravstvena zaštita, zbog čega je uvećana smrtnost stanovništva a posebno penzionera. Čak je prosječna penzija  za vrijeme ove Vlade smanjena za 50 centi. 

Konstatovano je , da zbog nejedinstva opozicije, vlast u Crnoj Gori nije promijenjena u zadnje tri decenije, jer lideri opozicionih parija više vode računa  o svojim i partijskim pa i interesima vlasti, negoli o građanima. Posebno niko ne vodi brigu o penzionerima, invalidima i gladnim gradjanima, pa su organi PIR-a odčlučili da se više angažuju na zaštiti siromašnih i gladnih gradjana, naročito penzionera.  Doduše , poslanike nijesu birali građani  nego lideri partija, pa zato i razumljivo je da i ne vode računa o građanima. Zbog svega toga  Partija PIR  traži jedinstvo opozicionog bloka , ako je uopšte  to moguće. Ukoliko nije moguće postići to  jedinstvo, PIR  predlaže formiranje Građanskog opoziconog bloka, kojem bi i  PIR pristupio  zajedno sa brojnim drugim subjektima, na čijem čelu bi stao g-din Aleksa Bečić ,ličnost  koja zaslužuje to povjerenje .

Podržavamo stav Demokrata i URE, što nijesu  pristupili skupštinskom odboru  jer su ocijenili da se radi o kozmetičkim  izmjenama izbornih zakona, već se zalažu za korjenite izmjene sveukupnog izbornog zakonodavstva   : novi Zakon o izboru odbornika i poslanika-otvorene liste, sloboda medija, uređen Birački spisak, profesionalizacija   i odgovornost Agencije za spečavanje korupcije i DIKA, što podržavaju brojne   respektabilne nevladine organizacije, civilni serktor i ljudi od struke .

PIR  veoma cijeni odricanje brojnih privilegija poslanika DEMOKRATA,  kao i njihovo odvajanje od novčanih primanja za obnovu škola , kulturnih centara, nabavka hrane i lijekova gladnim i bolesnim gradjanima, pa ih čini pravim zaštitnicima sirotinje. PIR posebno  cijeni zalaganje pojedinih članova DEMOKRATA za bolji status penzionera i gradjana u cjelini, u čemu su  prednjačili  sadašnji članovi Demokrata, gospoda  Neven Gošović  i Velizar Kaludjerović.Partija PIR zajedno sa desetak NVO, pristupiće  DEMOKRATAMA I URI, kao gradjanskim partijama. 

 

Portal Analitika